Labdarúgás: Három nyeretlen meccs után újra nyert az Előre

2018. október 28. 20:00 | Szegedi Zsolt

A Békéscsaba hazai pályán 2-1-re verte a tavaly még élvonalbeli Balmazújvárost a labdarúgó NB II 14. fordulójában.

A mérkőzés 17. percéig kellett várni az első említése méltó lehetőségre, ekkor Szatmári szabadrúgása kis híján a vezetést jelentette a hazai csapatnak, csak centik hiányoztak, miután a kapufa felső éléről ment ki a labda. A 25. percben az első veszélyes vendég akció óriási ziccert hozott, melynek végén Berki ugrott ki, közeli lövését azonban Ribánszkinak védte, sőt, az ismételt próbálkozásnál is óriásit mentett a portás. Egy perc telt el ezt követően, és megszerezte a vezetést a hazai együttes. Az első szögletet kis szöglet variáció formájában Gránicz ítélte középre, a remek beadást a rövid oldalon felugró Hursán György 8 méterről fejelte a hosszúba (1-0). A 37. perc hozta az egyenlítést, Farkast nem vették komolyan a csabai védők, a bal oldalon levezette a labdát az alapvonalig, majd tökéletesen ívelt a hosszú oldalon teljesen egyedül érkező Berki István fejére, aki két lépésről nem hibázott (1-1). Az utolsó pillanatokban a vendég csapat a vezetést is megszerezhette volna, ismét Berki veszélyeztetett, de lövése hajszállal elkerülte a hazaiak kapuját.

A második félidőben újra a csabaiak találták meg a góllövő cipőt, az 56. percben a csereként beállt Szalai remekül futott el a jobb oldalon, labdával is gyorsabbnak bizonyult a védőknél, centerezését pedig a középen érkező Szatmári István 7 méterről lőtte a jobb alsó sarokba. Nagyon szép támadás végén vezetett újra Csaba (2-1). A meccs további részében Gránicz többször is eldönthette volna a mérkőzést, életveszélyesen futballozott, de az i-re azonban nem tudta feltenni a pontot, a legnagyobb helyzeteket is elpuskázta. Ettől függetlenül a csabaiak kézben tartották a meccset, a Balmazújvárosban már nem volt elég erő ahhoz, hogy újra kiegyenlítsen, megérdemelt a lila-fehérek 2-1-es sikere.

A találkozó összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben láthatják. A mérkőzést kedden 21 órától felvételről teljes egészében megmutatjuk a 7.Tv-n!

 

További programok »

FEL