Labdarúgás: Harcolt, de kettős vereséggel búcsúzott a Békéscsaba

2018. április 4. 21:13 | Kovács Dávid

Az idegenbeli 5-0-s vereség után hazai pályán 2-1-re kaptak ki a lilák a Balmazújvárostól.

A Magyar Kupa negyeddöntő első meccse után a továbbjutás szinte eldőlt, a csabaiak a tisztes helytállásban bíztak az összecsapás előtt. Jól is kezdtek Boér Gábor játékosai, a legnagyobb lehetőségek szögletek után alakultak ki az élvonalban maradásért harcoló Balmaz kapuja előtt. A 10. percben Birtalan próbálkozását követően kellett a gólvonal elől tisztázni, míg a 20. percben Babinyecz fejelt fölé Gyurján beadása után. Aztán a félidő hajrája nem sikerült jól a viharsarkiaknak: a 39. percben Gránicz Patrik esett el a vendégek tizenhatosán belül, tizenegyes helyett jött a második sárga lap szimulálásért, így tíz emberre fogyatkozott az Előre. A Balmazújváros egy perccel később kihasználta az emberelőnyt, a grúz Lasha Shindagoridze higgadtan értékesítette a ziccerét (0-1).

A második játékrészben a vendégek inkább kontráztak, a csabaiak pedig harcoltak a becsületgólért és az egyenlítésért. Birtalan, Babinyecz és Király is lelkesen kísérletezett, de szerencséje sem volt a hazaiaknak. A 75. percben a pillanatokkal korábban csereként beszálló Kálmán Szilárd harcolt ki egy büntetőt, amit Király Patrik értékesített (1-1). A továbbjutási esélyét már az első meccsen elvesztő csabaiaknak a döntetlen sem jött össze: a 81. percben Harsányi Zoltán 16 méteres ballábas lövése talált utat a jobb alsó sarokba (1-2).

A Balmazújváros kettős győzelemmel jutott az elődöntőbe, ahol az Újpesttel csatázik majd. A csabaiaknak maradt a bajnokság, vasárnap már a Csákvár érkezik a Kórház utcába.

 

 

 

További programok »

FEL