Labdarúgás: Fölényes csabai győzelem Kazincbarcikán

2023. január 29. 16:15 | Varga Diána

Ismét tétmérkőzést játszott a Békéscsaba 1912 Előre a férfi labdarúgó NB II-ben. A másodosztály tavaszi szezonjának vasárnapi nyitányán Brlázs Gábor együttese a 13. helyezett Kazincbarcika otthonában lépett pályára.

A fehérben játszó Békéscsaba gyorsan magához ragadta a vezetést: a 6. percben Czékus Ádám passzolt a szélről Kitl Miklósnak, aki Puskás Gáborhoz juttatta el a labdát, aki értékesítette a kínálkozó lehetőséget. A következő helyzet a 10. percben adódott, amikor Ádám Ferenc próbált gólt szerezni, ám a csabai kapu mellé lőtt.

A Kazincbarcika a 19. percben szépíthetett volna: Szemere Balázs passzolt Kurdics Leventének, ám a labdáról lemaradva a gólnak is búcsút inthetett. Néhány perccel később Czékus próbálkozott, ám kísérletéből nem született újabb találat, majd a vendégek főként pontrúgások után veszélyeztettek. 

A barcikaiak a továbbiakban sem tétlenkedtek, előbb Kurdics maradt le egy centerezésről, egy perccel később pedig Pálinkás Gergő lőtt kapu mellé. Az első félidő hosszabbításában a csabaiak domináltak, első próbálkozásukból nem, de a másodikból született gól: Czékus és Lukács Raymond összjátékának köszönhetően a hazaiak üresen maradt kapujába juttatták a labdát, így a csapatok 0-2-es állással vonultak szünetre.

A második félidőben is az Előre dominált: ismét a Lukács-Czékus duó összjátéka hozott sikert. A következő percekben a hazaiak bár tovább próbálkoztak, de Póser Dániel rendre védte a lövéseket. A vezetőedzők mindkét oldalon cserékkel frissítettek, a Kazincbarcika csak a hosszabbításban, Süttő András révén, tizenegyesből voltak eredményesek, de ez csak a szépítésre volt elég, a csabaiak vihették haza az értékes pontokat.

A Békéscsaba ezzel a győzelmével a tabella 18. helyén áll.

 

További programok »

FEL