Labdarúgás: Ajkán is kikapott a Békéscsaba

2021. szeptember 15. 19:59 | Kovács Dávid

Hiába egyenlített a második félidőben és volt esélye a győzelemre is, végül 2-1-es vereséget szenvedett a Békéscsaba 1912 Előre az FC Ajka otthonában a labdarúgó NB II hétközi, 8. fordulójában.

FC Ajka–Békéscsaba 1921 Előre 2–1 (1–0)

Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum, 1000 néző. Vezette: Káprály Mihály (Becséri Gergely, Baghy Csaba)

AJKA: Horváth D. – Görgényi, Heffler T., Tar, Présinger – Tóth G., Lehoczky, Csizmadia (Stoiacovici, 77.) – Murka (Szarka, 73.), Sejben, Gaál B. (Orosz M., 73.) Vezetőedző: Kis Károly

BÉKÉSCSABA: Krnács – Puskás G., Albert I., Bora, Nagy S. (Mikló, a szünetben) – Kitl M. (Gránicz, 62.) – Horváth P., Sipos, Király (Pantovic, 68.), Varga Sz. (Szabó P., 62.) – Paudits (Lukács R., a szünetben). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Gólszerző: Csizmadia (9.), Stoiacovici (83.), ill. Horváth P. (68.).

Az egy hete edzőt váltó, de Schindler Szabolcs első mérkőzésén vereséget szenvedő csabaiak továbbra is első győzelmüket üldözve érkeztek Ajkára. A Veszprém megyeiek sem remekeltek eddig, hiszen mindössze egy sikert arattak a bajnokságban, így kiélezett csatára volt kilátás.

A lilák rosszul kezdték az összecsapást: Sejben jobb oldali beadása után Csizmadia Zoltán érkezett jó ütemben, az ajkai középpályás hat méterről fejelt a kapuba (1-0). Ez mintha meg is fogta volna a vendégeket, kaput eltaláló lövésig nem is jutottak az első félidőben, Horváth Péter a 38. percben mintegy 20 méteres próbálkozása szállt a kapu fölé. Az Ajka irányította a játékot, újabb nagy helyzetet ugyan nem dolgozott ki, de így is megérdemelten vezetett a félidőben.

Schindler Szabolcs kettős cserével próbálkozott Nagy és Paudits helyén Mikló Roland, valamint Lukács Raymond folytatta az összecsapást. Ennek ellenére a hazaiak álltak közelebb a második találathoz, a 49. percben Varga Szabolcsnak kellett mentenie a saját kapuja előtt. Újabb kettős csabai csere után csak megérkezett az egyenlítés: gyors összjáték után Lukács ugratta ki Horváth Pétert, aki az ötös sarkáról lőtt a rövid sarokba (1-1). Ez már a középpályás negyedik gólja volt a szezonban! A találat lendületet adott a Békéscsabának, Lukács és Pantovic révén volt esély a fordításra is, de a vendégek nem éltek a lehetőséggel. A csabaiaknak a végén még a pontszerzés sem jött össze: Horváth rövid tisztázása után Stoiacovici Dávid vette célba a kaput közel 20 méterről, kissé jobbról bombagólt ragasztott Krnács kapujába és eldöntötte a három pont sorsát (2-1).

A hajrában nem változott az eredmény, az Ajka megszerezte az első hazai győzelmét az idényben, a Békéscsaba viszont nyolc mérkőzés után is nyeretlenül, a 19. helyen áll a bajnokságban. Horváth Péterék legközelebb a Magyar Kupában a Dorog ellen lépnnek pályára szombat este!

 

További programok »

FEL