Labdákat osztottak a fiataloknak

2016. július 21. 16:01 | Laczkó Viktória

A szabadidő hasznos eltöltését és az egészségmegőrzést célozta meg az az akció, amiben a megye kilenc településén, óvodákban és iskolákban osztottak szét 430 labdát. A játékszerek egy békéscsabai civil szervezet, a Csabai Jövőért Egyesület jóvoltából kerültek a fiatalokhoz. 

Sokan érkeztek az utolsó előtti állomásra, a Fényesi Közösségi Házba. A meleg ellenére is nagyon várták a játékszereket a fiatalok, amikkel boldogan játszottak később az udvaron. A közösségi házban nagycsaládosok, kicsik és nagyok egyaránt jelen voltak. A kezdeményezés mellé állt Vantara Gyula országgyűlési képviselő is, aki mind a kilenc településre ellátogatott. Mint mondta az egyik céljuk, hogy a fiatalokat mozgásra serkentésék. - Úgy gondoltuk, hogy nemcsak a profi sport, hanem a fiatalok nyári, a szabadidős tevékenységében, a szabad téren történő mozgását elősegítjük azzal, hogy a Csabai Jövőért Egyesület Alföldi Károly vezetésével fölajánlott 430 darab futball labdát. Ezek kisebb és nagyobb futball labdák, amik azt a célt szolgálják, hogy a fiatalok menjenek ki a képernyő elől, mozogjanak, egymással kapcsolatot teremtsenek.

Fényesről a Penza Óvodába mentek, ahol az utolsó darabokat adták oda a legkisebbeknek. A sporteszközök Alföldi Károly, a Csabai Jövőért Egyesület elnökének jóvoltából kerültek a fiatalokhoz. - Úgy gondolom, hogy egy labdával a gyerekeknél nem lehet hibázni, az egy örök játék és ilyenkor nyáron, amikor nyári szünet van különösen prioritást élvez a szabadidő hasznos eltöltése, a sport és az egészségmegőrzés. Úgy gondolom, hogy a célját elérte, nagyon jó volt látni midnenhol a gyerekeket, a boldog csillogó szemeket, amikor átadtuk. Szerintem már csak ezért is megérte.

A legkisebbek is örültek az ajándéknak, mindegyikőjüket lefoglalta az új játék. Az udvar hamarosan megtelt labdázó gyerekekkel, akik azt is elmondták, mire fogják használni ezeket. - Szeretünk velük labdázni, focizni, dobni. Sok mindent szeretünk. - Focizok valakivel, aki az én barátom.

Bíró Csaba önkormányzati képviselő is jelen volt az óvoda udvarán, aki elmondta, hogy minden olyan kezdeményezés mellé oda kell állni, ami jó célt szolgál. - Ilyen volt ez a mai napi is. Az ötös számú választókerülethez tartozik a Penza Óvoda is, és minden olyan kezdeményezést, minden olyan gondolatot, ami tud segíteni, akár az óvodának, akár a gyerekeknek a játékban, akár abban, hogy jobban éljék meg a gyermekkorukat, úgy gondolom, hogy kötelességünk, hogy ehhez pozitívan mellé álljunk és a lehető legtöbbet kihozzuk belőle.

A két hét alatt olyan településen is jártak, ahol egy kispályás labdarúgócsapatot is meg tudtak ajándékozni. Végül mind a 430 labda gazdára talált.

FEL