Kutyás futást rendeztek a Szarvasi Arborétumban

2024. március 26. 16:47 | Kovács Andrea

Első alkalommal rendeztek kutyás futást a Szarvasi Arborétumban. A gazdik hat kategóriában nevezhettek, saját és négylábú kedvencük teljesítménye alapján 2500 vagy 5000 méteres távon. A tavaszi kutyás futás a Pepi-kertben nemcsak a résztvevőknek, hanem a nézőknek is izgalmas programot kínált.

Közel 40 kutyatulajdonos érkezett Szarvasra vasárnap délelőtt, hogy kedvencével együtt részt vegyen a kutyás futáson. A Szarvasi Arborétumban korábban már rendeztek kutyás pikniket és futóversenyeket is rendszeresen szerveznek, innen jött a hétvégi esemény ötlete.

– Nyolctól tizenegy óráig, hat kategóriában – Fürge, Fickó, Blöki, Bátor, Csibész és Cserkész fantázianevekkel – hirdették meg a futást. Az egy 2500 méteres vagy két 5000 méteres Bolza-körös futásra, illetve kocogásra, sétára, a gazdák kutyájuk, valamint önmaguk erőnlétének, teljesítményének megfelelően nevezhettek. Az arborétum új közösségépítő programja a mozgás fontosságára és a természet szépségeinek aktív felfedezésére, értékeinek védelmére hívta fel a figyelmet – mondta el Kugyeláné Décsei Mónika, a Szarvasi Arborétum kommunikációs munkatársa.
 

Galéria

További programok »

FEL