Kupakgyűjtő szívvel segítik a rászorulókat Kondoroson

2021. június 11. 06:16 | behir

Kedden helyezték el azt a fém szívet Kondoroson, amelybe ezentúl bárki beledobhatja az összegyűjtött műanyag kupakjait. A kezdeményezéssel a résztvevők a rászoruló családokat segíthetik.

Az elmúlt időszakban több megkeresés érkezett Kondoros polgármesteréhez, mely szerint a helyiek szívesen látnának a városban kupakgyűjtő szívet, hiszen egyre több település él ezzel a szép és nemes kezdeményezéssel – fogalmazott közösségi oldalán Ribárszki Péter polgármester. Hozzátette, hogy az akció amellett, hogy védi a környezetet, a pénzre váltható kupakok révén az arra rászoruló gyermekeknek és családjaiknak nyújthat támogatást.

– Ezért nem is születhetett más döntés, mint hogy Kondoroson is megvalósítjuk ezt a remek kezdeményezést, aminek településünkön már van némi múltja, hiszen az óvoda szervezésében eddig is gyűjtöttek kupakokat – fogalmazott a település első embere.

Kondoros városvezetése Kétegyháza polgármesterétől, dr. Rákócziné Tripon Emesétől kért segítséget a megvalósításhoz, hiszen a közelmúltban ott már telepítettek egy szív alakú kupakgyűjtőt. Kedden Kétegyháza polgármesterével és Horcsák Istvánnal, a Kondorosi Többsincs Óvoda intézményvezetőjével közösen, immár a végleges helyén, a Hősök tere, óvoda előtti részén hivatalosan is átadták a gyűjtőedényt.

– Polgármester asszony egy lakatot is hozott magával a szív ürítőnyílásának lezárásához, melyet kulcsaival együtt ünnepélyesen nyújtott át részemre. Így már valamennyien büszkén mondhatjuk, hogy már nekünk is van kupakgyűjtő szívünk - tette hozzá Ribárszki Péter.

A helyszínre, a városháza elé a település kis óvodásai is felkészülten, kupakokkal teli kosárkával érkeztek, és az átadást követően lelkesen dobálták azokat a fémszívbe. Ribárszki Péter háláját és köszönetét fejezte ki Kétegyháza önkormányzatának a nagylelkű felajánlásért, Kondoros lakosságát pedig arra kérte, hogy a háztartásukban keletkezett kupakokat ne dobják a szemétbe, a jövőben azt összegyűjtve az újonnan kihelyezett tárolóedényben helyezzék el.

 

Galéria

További programok »

FEL