Kultúrák nyomában - Nyílt napot tartott az AFS Alapítvány

2016. január 24. 14:57 | behir.hu

Az AFS Nemzetközi Csereprogram Alapítvány évek óta nyújt lehetőséget a középiskolás diákoknak, hogy a világ szinte bármely pontjára eljuthassanak. A programon résztvevő fiatalok több mint 80 ország közül választhatnak, ahol akár 11 hónapon keresztül tanulhatják a nyelvet és az ottani kultúrát.

Az AFS Nemzetközi Csereprogram Alapítvány évek óta azon dolgozik önkénteseivel, hogy minél több fiatal juthasson el más országokba. Ismerjen meg más kultúrákat, szerezzen tapasztalatokat, tanulhasson, és akár új barátokat is találjon.

Baji Nikolett, az AFS Magyarország Békéscsabai Körzetének elnöke elmondta: Magyarországon 600-700 aktív önkéntes végzi a mindennapi munkáját, miközben életre szóló barátságok köttetnek a program résztvevőivel.

A világ minden tájáról érkeznek fiatalok Békés megyébe a szervezetnek köszönhetően. Japántól, Indonézián keresztül, Thaiföldig bárki ellátogathat hozzánk. De persze sok magyar diák is elindul, hogy új élményekkel gazdagodjon. Beregszászi Balázs 11 hónapot töltött Japánban. Mint mondja: kezdetben nem beszélte a nyelvet, de 1-2 hónapon belül már annyi tudást szívott magába, hogy sikerült megértenie a kint élőket. Fodor Boglárka most tervezi a kiutazást. Portugáliát választotta úti céljának, és abban bízik, az utazás hozzásegíti majd, hogy magára találjon.

A csereprogramra 15 éves kortól 18 éves korig jelentkezhetnek a diákok, akár kiutazni szeretnének, akár önkéntesként segítenék az ide utazó fiatalok mindennapjait.

Vágvölgyi Nóra

AFS

További programok »

FEL