Különdíjat kapott az Andrássy gimnázium csapata a PénzSztár döntőjében

2019. december 13. 13:39 | behir

A békéscsabai „A Ravasz, az Agy és a 2 Csavaros eszű” nevű csapat vehette át a CIG Pannónia Biztosító különdíját a hetedik alkalommal megrendezett PénzSztár verseny döntőjében. A győztes a pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola és Gimnázium „ZsANK” nevű csapata lett.

Hazai és határon túli középiskolák diákjai mérték össze tudásukat Budapesten a Nemzeti Múzeum Dísztermében a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyének döntőjén. Több mint ezer indulóból végül öt csapat került be az utolsó fordulóba, ahol a versenyzők változatos pénzügyi és gazdasági témájú feladatokon keresztül bizonyíthatták rátermettségüket.

A verseny történetében másodszor jutalmazta különdíjával a második helyezettet a CIG Pannónia Biztosító. Idén a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium „A Ravasz, az Agy és a 2 Csavaros eszű” nevű csapata vehette át az elismerést. Baksay Réka, Székács Márk, Szigeti Boldizsár és Tóth Gergő hónapok óta készültek a versenyre, munkájukat tanáruk, Szöllősi Réka segítette. A diákok könnyedén megoldották az írásbeli feladatokat, a szóbeli megmérettetésnél pedig az okozta a legnagyobb kihívást nekik, hogy a pénzügyi szakma neves képviselői előtt kellett teljesíteniük. A békéscsabai csapat eltérő felállásban, de tavaly is indult a versenyen, akkor a megyei fordulóig jutottak. A diákok és felkészítő tanáruk nyereménye egy-egy életbiztosítás, amelyet dr. Kádár Gabriella, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. vezérigazgatója adott át.

Minden várakozásunkat felülmúlta, hogy idén megszereztük a második helyet a döntőben. Nagyon élveztük a verseny minden pillanatát a felkészüléstől az eredményhirdetésig. Olyan tudásra tettünk szert, amit a hétköznapi életben is kamatoztatni tudunk és segít minket abban, hogy felnőttként is tudatos pénzügyi döntéseket hozzunk – mondta el Székács Márk, a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium diákja.

Fontos feladatnak tekintjük, hogy részt vegyünk az új generáció pénzügyi nevelésében, ezért támogatjuk már második éve a PénzSztár versenyt. Fantasztikus volt látni, hogy a diákok komolyan vették a felkészülést, kreativitásuk, friss szemléletük számunkra is inspiráló volt. A döntőben nyújtott teljesítményük alapján biztos vagyok benne, hogy ha felnőttként pénzügyi pályát választanak, megállják majd a helyüket ebben a szektorban – mondta dr. Kádár Gabriella, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. vezérigazgatója.

További programok »

Itthon

FEL