Kritikusképző tanfolyamot indít a Jókai színház középiskolásoknak

2016. január 11. 10:04 | Mikóczy Erika

A Jókai színház fontos és kedves nézői rétegeként tartja számon a város és a környék középiskolásait. Annak érdekében, hogy a középiskolások is hangot adhassanak véleményüknek – s ami nem elhanyagolható szempont, ezt a vélemény-nyilvánítást autentikus módon tegyék meg –, a színház kritikusképző tanfolyamot indít, amelyre elsősorban a középiskolák felsőbb évfolyamos tanulóinak a jelentkezését várják.

A tanfolyam során leendő „kritikusok" nem csak az írás fortélyaival ismerkedhetnek meg, de belülről is megtapasztalják a színház életét, együtt lélegezhetnek a produkciókkal, próbákat nézhetnek, színészekkel, rendezőkkel, írókkal cserélhetnek „eszmét", illetve jelentősen gyarapíthatják a drámáról, a színházról eddig kialakított ismereteiket. A tanfolyam – melyet a József Attila- és Babérkoszorú-díjas Zalán Tibor író-dramaturg vezet – ingyenes. Egyetlen elvárás a jelentkezők felé a színház feltétlen szeretete, ebből következően a foglalkozásokon való rendszeres és alkotó jelenlét. A tanfolyam február elején kezdődik és – heti rendszerességgel – az évad végéig tart. A jelentkezéseket a sajto@jokaiszinhaz.hu e-mail címre várja a színház a név, telefonszám, e-mail cím, életkor és iskola feltüntetésével.

A jelentkezési határidő: január 20. Túljelentkezés esetén a színház fenntartja a válogatás jogát, amelyet felvételi teszt formájában realizál.

 

FEL