„Krimit tud?” bűnmegelőzési vetélkedő Békéscsabán

2021. október 16. 13:43 | behir

Tizedik alkalommal rendezték meg a „Krimit tud?” bűnmegelőzési témájú vetélkedő regionális elődöntőjét. Idén újra Békéscsaba adott helyet a középiskolásoknak rendezett megmérettetésnek.

A „Krimit tud?” elnevezésű bűnmegelőzési vetélkedőt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya hívta életre, azzal a céllal, hogy a középiskolás fiatalok foglalkozzanak a bűnmegelőzéssel és játékos formában elsajátítsák és használják a helyes viselkedési normákat. A 2021. október 14-én Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban megrendezett regionális elődöntőn Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Békés megyei középiskolás diákok képviseltették magukat, összesen 8 csapattal.

 

Fotó: police.hu

 

A rendezvényt Telekné Furák Mónika rendőr alezredes a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője nyitotta meg. Ezután a versenyzők a „Beugró” című műsor tematikája alapján játszottak el különböző szituációkat. A szervezők úgy állították össze, hogy a napjainkban a fiatalokat leginkább érintő témakörök kerüljenek elő. Szó volt például az internetes közösségi oldalak használatáról, a drog-és az alkoholfogyasztás veszélyeiről, valamint az elkövetővé, illetve áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről is. A feladatok során a meghatározott kerettörténet lehetőségein belül kellett improvizálniuk a versenyzőknek. Az előadások mindegyike vidám és szórakoztató volt, a diákok pedig a színjátszás számos eszközét kihasználva  a saját nyelvezetükkel mutatták be, hogy mit gondolnak egy-egy témakörről.

 

Fotó: police.hu

 

A háromtagú zsűri bűnmegelőzési és színészi szempontból is értékelte a csapatok teljesítményét. A versenyben első helyezést értek el a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Technikum diákjai, második helyen végzett a szentesi Horváth Mihály Gimnázium csapata, míg a harmadik helyet a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Technikum tanulói szerezték meg. A régiót az első helyezést elért csapat fogja majd képviselni a 2021. november 12-én Budapesten, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet - III. Objektum kultúrtermében megrendezésre kerülő döntőn.

Forrás: police.hu

További programok »

FEL