Központi szúnyoggyérítés lesz Gyulán, augusztus 3-án

2020. augusztus 3. 06:15 | behir

Szúnyoggyérítést végez a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága augusztus 3-án, hétfőn Gyulán.

A fürdővárosi polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a vérszívókat napnyugta után földi kémiai módszerrel irtják. Amennyiben az időjárási körülmények a gyérítés szempontjából kedvezőtlenül alakulnak, a tartaléknapokon, augusztus 4-én, kedden vagy augusztus 5-én, szerdán végzik el a munkálatokat.

A közleményben arra is felhívták a lakosság figyelmet, hogy az irtás idején a szabadban tárolt gyerekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket és a szabadban szárított ruhákat gyűjtsék össze, illetve takarják le. Emellett azt javasolták, hogy a szúnyoggyérítés idején és az azt követő egy órában tartsák csukva az ablakokat, ajtókat, és kapcsolják ki a külső levegőt bejuttató szellőztető berendezéseket.

Hozzátették: a kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében nem szabad tartózkodni, a kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket pedig fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A közlemény rámutatott: a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Azt kérték, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Forrás: Gyulai Hírlap

További programok »

Gyula

Ezt tegye, ha a COVID-19 tüneteit észleli!

Itt van a koronavírus járvány második hulláma, az országban napról napra több embernél igazolódik a vírusfertőzés. Írjuk, kit keressen és hova forduljon segítségért, ha tüneteket észlel magán.
2020. szeptember 17. 09:55
FEL