Közösen köszöntötték advent első vasárnapját az akadémisták

2023. december 8. 09:07 | Hidvégi Dávid

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia és Patrióta Békéscsaba Egyesület együtt gyújtotta meg a közösen készített adventi koszorú első gyertyáját. A lila-fehér egyesületet Pop Szofia, Kocsis Eleonóra és Mazula Zoltán utánpótlás edző képviselte.

A családias hangulatban zajló ünnepséget Ady Endre Karácsonyi rege című verse nyitotta meg, amely után Bodóczi István köszöntötte a megjelenteket. Az egyesület elnöke kiemelte: a meghitt várakozás időszakának kezdete a közösség életében kifejezetten nagy jelentőséggel bír.

– Hisszük, hogy ebben az időszakban találkozhatnak szeretteikkel mindazok, akiket munkájuk messzire szólít a családtól. Számunkra a legfontosabb a család szentsége, az otthon melege. Hisszük, hogy mindazok, akik nem lehetnek velünk, de a szívünkben hordozzuk őket, ők is erősítik cselekedeteiket, gondolatainkat, és számukra is megtaláljuk a legméltóbb helyet a családi asztalnál – tette hozzá.

 

(Fotó: Békéscsaba Labdarúgó Akadémia)

 

Arról is beszélt, hogy a két szervezet tagjai közösen készítettek adventi koszorúkat, amelyeket licitre bocsátottak. A jótékonysági megmozdulás sikerrel járt, hiszen a kézműves portékákból 122.000 forint gyűlt össze, amelyet teljes egészében Fannika gyógyulására utalnak át.

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia és Patrióta Békéscsaba Egyesület azonban ezután sem pihen, hiszen adománygyűjtő kampányba kezdtek. Az összegyűlt felajánlásokat a békéscsabai kórház gyermekosztályának és a Békés Vármegyei Vöröskereszt szervezetének adják majd át a szervezetek képviselői.

További programok »

Sport

A Magyar Parasport Napját ünnepelték az Esélyben

A Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő programot szerveztek az Esély Pedagógiai Központ Vandháti úti intézményében. A csütörtök délelőtti rendezvényt a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége és a Vandháti Diáksport Egyesület szervezte a békéscsabai önkormányzat kezdeményezésére.
15:53
FEL