Közösen Békés megye centrumáért

2020. január 15. 16:03 | D. Nagy Bence

Tisztújító közgyűlést tartott a Közép-Békési Területfejlesztési Egyesület. A rendezvénynek a békési polgármesteri hivatal adott otthont.

A 2019-es októberi helyhatósági választások nyomán az egyesület tagsági összetétele is változott. Békésen a tavalyi évben leköszönő Izsó Gábor polgármester helyét Kálmán Tibor vette át, akit a szerdai közgyűlésen az egyesület elnökévé választottak. A három közép-békési település, Békés, Békéscsaba és Gyula összefogását célzó szervezet elnökhelyettesei Szarvas Péter békéscsabai és dr. Görgényi Ernő gyulai polgármesterek lettek.

Az egyesület elnökségi tagjainak Békés részéről Kálmán Tibort, Polgár Zoltánt és Balog Zoltánt választották meg. Békéscsabát Szarvas Péter, Hanó Miklós és Wittmann László, Gyulát dr. Görgényi Ernő, Kis József és Kertes István képviseli.

 

dr. Görgényi Ernő, Kálmán Tibor és Szarvas Péter

A közgyűlésen a felügyelő bizottság tagjait is megszavazták. A békési Deákné Domonkos Julianna, a gyulai Kónya István és a békéscsabai Nagy Ferenc a későbbiekben dönt a bizottsági elnökség kérdéséről.

Az ülés napirendi pontjai között a Három Város Sportfesztivál is helyet kapott, ami évek óta összekötő kapocsként szolgál a közép-békési települések fiataljai között. A fesztivál az idei évben is május végén zajlik majd, a házigazda ebben az évben Békés lesz majd.

 

Gyula

Ablaktárlat a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont télikertjében

"Egyenesen a raktárból" címmel állítanak ki műtárgyakat a gyulai Erkel Ferenc Múzeum gyűjteményéből a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont télikertjében. A ritkán vagy eddig még sosem látott alkotásokat ablaktárlat formájában láthatják az érdeklődők.
2021. február 26. 16:16
FEL