Közös román-magyar ipari ingatlan adatbázist hoztak létre a vállalkozóknak

2023. november 17. 11:36 | Kovács Andrea

A "Hatékony határon átnyúló együttműködés a foglalkoztatás növekedésének fejlesztéséért Aradon és Békés megyében” címmel tartottak szakmai rendezvényt a Gyulai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának épületében. A térségben működő cégek lehetőségeit bemutató eseményt a Békés Vármegyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány szervezte.

Három évvel ezelőtt indult el az a magyar-román határon átnyúló Interreg program, amelynek lényege, hogy román partnerrel, az Aradi Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamarával egy olyan ingatlan adatbázist hoztak létre, amely a szabad ipari ingatlanok elérhetőségéről kínál információs forrást a helyi, vagyis a Békés vármegyei és az Arad megyei vállalkozónak. 

 

– Megpróbáltuk feltérképezni a két szomszédos megyében lévő településeken azt, hogy hol van kiadó vagy eladó ipari ingatlan és ezt és egy közös portálon mutatjuk be a vállalkozásoknak – mondta el a Békés Vármegyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető titkára.

Siófoki Attila hozzátette: a programot a Gyulai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályával közösen valósították meg egy vállalkozói napformájában, amelyen az Interreg program mellett az itt lévő vállalkozások 

képviselőinek a meghívott előadók segítségével a fejlődésükhöz szükséges fontos és hasznos információkat próbáltak átadni a mikrohitelezésétől, a generációs problémákon keresztül egészen a vállalkozásokat segítő jogi tanácsadásig.

A „Hatékony határon átnyúló együttműködés a foglalkoztatás növekedésének fejlesztéséért Aradon és Békés megyében” projekt az Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretében valósul meg (www.interreg-rohu.eu), az Európai Unió támogatásával, valamint a programban résztvevő két tagállam társfinanszírozásával.

További programok »

Gyula

FEL