Közös adománygyűjtő akciót szervez a vöröskereszt és egy hipermarket-lánc

2019. december 5. 13:09 | behir

A Magyar Vöröskereszt és a Tesco nagyszabású adománygyűjtést folytat december 6-án és 7-én pénteken és szombaton.

Az üzletlánc 112 áruházában pénteken és szombaton a vásárlókat tartós élelmiszerek és tisztítószerek vásárlására buzdítják, melyet a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek lehet átadni, valamint lehetőség lesz pénzadomány felajánlására is a helyszíneken kihelyezett perselyekbe és a voroskereszt.hu online felületein is. A cél minimum 70 ezer kilogramm összegyűjtése, mely mintegy 13 ezer családnak jelenthet segítséget. Az így befolyt élelmiszeradományból fedezné a Magyar Vöröskereszt a nélkülözők ellátását a téli időszakban.

Csatoltan küldjük az erről szóló sajtóközleményt, további anyagokat és az áruházak teljes listáját további felhasználásra.

További programok »

Itthon

Jutott és maradt is? - Így alakult az idei turizmus

Több vendég kevesebb vendégéjszakát töltött el októberben a kereskedelmi szálláshelyeken, ahol eltérően alakult a belföldi és külföldi forgalom. A belföldi vendégek száma ugyanis 17 százalékkal csökkent, miközben a külföldieké 27 százalékkal emelkedett. Széchenyi Pihenőkártyából az egy évvel korábbinál 28 százalékkal kevesebb árbevétel származott, miután 2,1 milliárd forintot fizettek a kártyatulajdonosok a szálláshelyeken – derül ki a KSH mai gyorsjelentéséből.
10:12
FEL