Közlekedik a család - Szabályos közlekedéssel autót nyerhet a család

2022. április 14. 11:17 | behir.hu

Jelentkezzen a vetélkedőre, közlekedjen biztonságosan és nyerjen egy személyautót – szól a rendőrség felhívása, ami a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedőn való részvételre buzdít.

Közúton kiemelten fontos, hogy a résztvevők körültekintően, megfontolt módon, egymást partnerként kezelve közlekedjenek.

A szabályokkal a legfiatalabbaknak érdemes minél előbb megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük és példaként szolgálniuk a fiatalabb családtagok részére. Ez az elv hívta életre tizenegy évvel ezelőtt a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozatot. Az elmúlt esztendőben a koronavírus-járvány két hulláma között sikerült biztonságosan megrendezni a területi versenyeket, amelyeken több száz család vett részt.

A visszajelzések, a területi versenyeken szerzett tapasztalatok arra ösztönözték a szervezőket, hogy idén is május 21. és június 28. között valósítsák meg a vetélkedősorozat területi versenyeit. A versenyekre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhet, amennyiben legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá ha 6-12 év közötti gyermeket/gyermekeket nevelnek.

Érdemes elindulni a versenyen, amelynek fődíja, egy Škoda Fabia személygépkocsi.

Nemcsak a családokat, hanem a legeredményesebb oktatási intézményeket is díjazzák: az első helyezett iskola 500000 Ft értékű tan- és sportszert, a második helyezett iskola 300000 Ft értékű tan- és sportszert, a harmadik helyezett iskola pedig 100000 Ft értékű tan- és sportszert kap az igények figyelembevételével. A versenyről a kozlekedikacsalad.hu oldalon lehet bővebb információkat találni.

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
2022. augusztus 12. 19:39
FEL