„Közlekedik a család” - A békéscsabai Zahorán család nyerte a megyei döntőt

2018. április 15. 13:19 | behir

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szombaton Békéscsabán tartotta meg a „Közlekedik a család” vetélkedő Békés megyei döntőjét. Az AutoMobil Körös Kft. Szarvasi úti telephelyére a megye több településéről érkeztek a családok.

A regisztráció után a versenyzők 11 állomáson mérhették össze tudásukat, ügyességüket. Voltak olyan helyszínek, ahol elméleti kérdések várták a gyermekeket és a felnőtteket, illetve számos gyakorlati feladatot is meg kellett oldaniuk a családoknak. Volt többek között KRESZ tesztlap, elsősegélynyújtás, kvíz-játék, ügyességi pálya kerékpárosoknak és autósoknak. A családok idén is számos újdonsággal találkozhattak a vetélkedőn. Ilyenek voltak például a „Körforgalom” társasjáték, a „Kérdezz-felelek” és a „Sacc/Kábé” elnevezésű játékok, amelyek tavaly még nem szerepeltek a programban.

 

 

A verseny ideje alatt a rendőrök külön foglalkoztak a gyermekekkel. Színes kiadványokkal, a láthatóságot segítő fényvisszaverő kellékekkel és memóriajátékkal igyekeztek felhívni a figyelmüket a legfontosabb közlekedési szabályokra. A vetélkedőben résztvevő családokat ajándékcsomaggal lepte meg az eseménynek helyet biztosító AutoMobil Körös Kft.

A megyei döntőt a békéscsabai Zahorán család nyerte, akik Pelleg József rendőr alezredestől, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjétől és Hegedűs Sándortól, a márkakereskedés vezetőjétől vehették át a győztesnek járó jutalmakat. A négytagú család képviseli majd Békés megyét az országos döntőn, amelyet 2018. június 23-án és 24-én rendeznek meg Heves, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

 

Forrás: police.hu

 

További programok »

FEL