Közlekedési hét: a békéscsabai repülőtérre látogattak a gyulai ovisok

A gyermekbalesetek megelőzéséért szervez egész hetes programsorozatot a gyulai Béke Sugárúti Óvoda. A hét minden napján, különleges programokon vesznek részt a gyerekek, akik szerdán a békéscsabai repülőteret látogatták meg, ahol többek között a kisrepülőgépekkel is megismerkedhettek. Az intézménynek már több mint 40 éve feladata a közlekedésre nevelés, melynek célja, hogy minden gyermeket felkészítsen a biztonságos közlekedés alapvető szabályainak elsajátítására.

Több mint száz kisgyermek érkezett szerdán a békéscsabai repülőtérre, a közlekedési hét alkalmával. Nagy népszerűségnek örvendtek a hangárban álló kisrepülőgépek, amelyekbe némi segítséggel azonnal be is szálltak az ovisok. A program során a gyerekek minden olyan helyszínre ellátogatnak, ahol a megye közlekedési eszközeivel közelebbről megismerkedhetnek.

– A hetünk programjai úgy alakulnak, hogy a rendőrök, a tűzoltók, a mentősök munkáját is megismerhetjük, illetve a vasútállomásra is eltekintünk. És mivel mindennapi tevékenységünk a biztonságos gyalogos közlekedés, valamint a biztonságos kerékpáros közlekedés gyakorlása, ezért folyamatosan fel van állítva az ügyességi pálya a közlekedési játszóparkunkban – tudtuk meg Kónyáné Husvéth Katalin tagintézmény-vezetőtől.
A lányok és a fiúk egyaránt feltalálták magukat a pilótafülkében, ahol örömmel próbálták ki milyen is lehet irányítani egy repülőgépet. Persze nem mindenki fért be egyszerre, így többen kívülről csodálták a légi járműveket. A repülőtér munkatársai is örömmel fogadták a kis vendégeket és egy-egy ilyen alkalommal igyekeznek minél több mindent bemutatni számukra.
– Elsősorban a repülőtér felépítését ismerjük meg, a forgalmi előtereket, guruló utakat, hol tankolják a repülőket, illetve a hangárt ahol a repülőgépeket elhelyezzük – fogalmazott Antalfai Gábor, a Békés Airport Kft. ügyvezetője.
A sok nézelődés után a kicsik piknikkel zárták a napot. A rendezvénysorozat pénteken ér véget, amikor a tűzoltóság és a rendőrség tart majd bemutatót a gyulai intézmény udvarán.

Megosztás:

Címke: , ,