Közlekedésbiztonságból versenyeztek a diákok

2019. március 30. 15:09 | behir

Mezőhegyesen rendezte meg a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Békés megyei döntőjét. A megmérettetésen 24 diák vett részt, közülük hárman jutottak tovább az országos döntőre.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Mezőkovácsházi Baleset-megelőzési Bizottság 2019. március 29-én Mezőhegyesen tartotta a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa megyei döntőjét. A megmérettetésen a rendőrkapitányságok által szervezett városi fordulók legjobbjai vettek részt, a 24 diák háromfős csapatokban oldotta meg az elméleti és gyakorlati feladatokat.

A csapatverseny legjobbja a szeghalmi diákok együttese lett, amelynek tagjai: Hajdu Petra, Nagy Elek, Vígh Gyula. Másodikként végzett a sarkadi csapat, Sebestény István, Ungor Imre Sándor és Varga Tamás. A harmadik helyezetteknek járó díjat pedig a békési hármas, Bozó Péter, Erdős János és Osztás Péter András vehette át. Az egyéni versenyben a kerékpárosok között Szász Márk, a mezőhegyesi Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola tanulója bizonyult a legjobbnak. A kategória második helyezettje Hajdu Petra, aki a szeghalmi Péter András Gimnáziumba jár, a harmadik helyezett pedig Varga Tamás, a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Gimnázium diákja lett. A segédmotoros kerékpárral versenyzőknél első helyezést ért el Nagy Elek, a szeghalmi Péter András Gimnázium tanulója. Második lett Ungor Imre Sándor, a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Gimnázium diákja, a harmadik helyezettnek járó elismerést pedig az orosházi GYSZC Kossuth Lajos Szakképző Iskolából Zsarnovszki Erik vehette át. Személygépkocsival versenyzett és a kategóriájában első helyezést ért el Erdős János, aki a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskolájába és Gimnáziumába jár. Mögötte második lett Debreczeni Dániel, a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium diákja, harmadikként pedig Sebestény István, a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Gimnázium tanulója végzett.

A kategóriák első helyezettjei vesznek részt Budapesten, 2019. árpilis 16-a és 18-a között megrendezésre kerülő országos döntőn, így Békés megyét Szász Márk, Nagy Elek és Erdős Ferenc képviselik majd.

 

Forrás: police.hu

További programok »

FEL