Közlekedés két keréken

2016. január 21. 12:10 | behir.hu

Múlt héten súlyos sérüléssel járó baleset történt, amikor egy autó ütközött az éppen arra haladó kerékpárossal Békéscsabán, a József Attila utca és a Derkovits sor kereszteződésében. A kocsi a gyalogos híd előtt haladt el, amikor a biciklis a József Attila utca felől érkezett és nekiment. 

Vargáné Szombati Andrea, a megyei rendőrség sajtószóvivője elmondta, ahhoz, hogy elkerülhetőek legyenek a hasonló esetek, fontos, hogy a kerékpárosok ismerjék az a szabályt, hogy a Derkovits sorról átvezető gyalogos hídon nem lehet kerékpárral közlekedni.

 - Ha a hídon pont, akkor hátralép valaki, akár egy kisgyerek elsodorja a kerékpáros, és akár súlyos sérüléssel járó baleset is történhet. Ezért kérjük, hogy a kerékpárosok tartsák be a rájuk vonatkozó szabályokat, tilalmakat - tájékoztatott Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr főkapitányság sajtószóvivője.

Emellett arra is felhívta a figyelmet a szóvivő: sokan nem tudják, hogy a József Attila utcai járdán, hiába eltérő a burkolat, nem közlekedhetnek a kerékpárosok

A rendőrség arra kéri a két keréken járókat, vegyék komolyan ezeket az előírásokat, mert a szabályok be nem tartása könnyen balesethez vezethet.

Vágvölgyi Nóra

FEL