Középkori zenével idézik meg a múltat csütörtökön

2021. szeptember 23. 17:00 - 18:00
Helyszín: Rondella Gyula Várkert
2021. szeptember 22. 17:32 | behir.hu

Középkori muzsika szólal meg csütörtökön a Rondellánál a Térzene Program sorozatban. Délután öttől a Sonivius Vappae koncertezik a vár tövében álló egykori lőportoronynál.

A Sonivius Vappae a középkor sarából életre kelt lármás semmirekellők bandája, örök vándorlásra és az útjukba esők éktelen hangorkánnal való sanyargatására ítélve – vázolják fel önnön identitásukat az együttes tagjai. Kínzóeszközeik (hangszereik): a középkori duda, a középkori síp, a furulya, a ciszter, az énekhang, valamint dobok: a tapan és a djembe, amelyeket alkalmasint tekerőlant és lant egészít ki. A közönség persze inkább egy középkori eredetű hangszereken hangulatos, gyakorta sodró lendületű európai régizenét játszó együttest lát és hall bennük – írja közleményében a gyulai Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nkft.

A zenekar tagjai – amelynek gyökerei a Hollóének Hungaricából erednek – ismerősek lehetnek a gyulaiak számára, hiszen különböző formációkban többször keltettek már jó nagy felfordulást  a Gyulai Végvári Napokon. A Sonivius Vappae szeptember 23-án (csütörtökön) 17 órától zenél a Rondellánál. Koncertjükön a részvétel díjtalan.

A Térzene Program az EMMI kultúráért felelős államtitkárságának komolyzenei sorozata, amelynek célja, hogy az 5000 fő feletti települések közül minél több helyszínen – parkokban, zenepavilonokban, köztereken – felcsendüljön a klasszikus zene és mellette más zenei stílusok.

További programok »

FEL