Közel 60 millió forintból újult meg Sarkadon a Központi Orvosi Rendelő

2019. február 3. 08:47 | behir

Sarkad Város Önkormányzata 59 355 890 Ft támogatást nyert az „egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című pályázati kiíráson a Széchenyi 2020 keretében.

A megnyert támogatásból a Központi Orvosi Rendelő épületére egy új 90 m2 alapterületű szint épült. Az épületben szabványos akadálymentes mellékhelyiségeket alakítottak ki, gyermekek számára WC helyiségek, és takarítószer tároló is helyet kapott, valamint felújították a már meglévő mosdóhelyiségeket.

A prevenciós tevékenységekhez védőnői tanácsadó helyiségek kialakítását valósította meg az önkormányzat. A csecsemőtornával kapcsolatos konzultáció és a mell-önvizsgálat oktatásának bevezetésével új szolgáltatások lettek elérhetőek a lakosság számára.

 

 

A támogatásból beszerzett orvostechnikai eszközök (például fogászati kezelőegység fogászati székkel, hordozható defibrillátor, 12 csatornás EKG készülék, mell-önvizsgáló modell, mobiltelefonok) az alapellátási rendszer minőségének javulását szolgálják.

 

A projekt összköltsége:                                                          59 355 890 Ft

Az elnyert támogatás összege:                                            59 355 890 Ft

Támogatás intenzitása:                                                           100 %

A projekt kezdete:                                                                     2017.06.01.           

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja:          2019.01.31.

 

 

A felhívás keretében lehetősége adódott az önkormányzatnak az egészségügyi alapellátásoknak helyet adó épület fejlesztésére, új épületrész építésére, valamint az alapellátási tevékenység végzéséhez szükséges, az ellátás biztosításához elengedhetetlen eszközök beszerzésére, annak érdekében, hogy a településen minden lakos számára hozzáférhetővé váljanak a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi alapellátások szolgáltatásai.

A beruházás a TOP-4.1.1-15-BS1-2016-00046 Központi Orvosi Rendelő infrastrukturális fejlesztése, valamint orvostechniakai eszközök beszerzése projekt keretében valósult meg.

 

További programok »

FEL