Közel 400-an sportoltak együtt a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóján, Gyulán.

Közel 400-an sportoltak együtt a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóján, Gyulán. 

Közel 400-an sportoltak együtt a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóján, Gyulán. A kezdeményezés a tavalyi évben indult útjára, és a sikerét bizonyítja, hogy idén már százzal több résztevővel számolhattak a szervezők. A rendezvény célja, hogy rávilágítson a fogyatékkal élők és családjaik helyzetére. A találkozó Gyula Város Önkormányzata, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület, a Hatodik Érzék a Fogyatékkal Élőkért Egyesület és az Őszidő Közalapítvány közös szervezésében valósult meg.

Sűrűn pattogott a labda a Prohászka László sportcsarnokban. A kosár volt talán az egyik legnépszerűbb játék, amit a fiatalok kipróbálhattak.

Nagyon jól érzem magam itt Gyulán. Jó programok vannak, és finom ebéd van. Lehet szendvicset enni, üdítőt inni. Szerintem a fiatalok, akik most itt vannak, nagyon szeretnek itt lenni – fogalmazott Bátori Krisztián.

A kosár mellett több labdajátékban is kipróbálhatták magukat a fiatalok. Így akinek kedve volt röplabdázhatott, tollasozhatott vagy éppen a ping-pong asztalnál ragadhatta magához az ütőt.

A találkozó jó lehetőséget biztosított arra is, hogy összehozza azokat a szervezeteket, akik fogyatékkal élők ellátásával foglalkoznak. A tervek között szerepel, hogy a most még megyei program később országos méreteket öltsön.

– A rendezvénynek az az alapvető célja, miszerint összehozzuk, összefogjuk és egyfajta közös szabadidős programot biztosítsunk ezeknek a fiataloknak vagy akár az idősebbeknek is, az teljesen megvalósult, hiszen az érdeklődés megyei szinten az azt mutatja, hogy ezen a területen egy komoly űr, egy komoly hiány mutatkozott – mondta el Alt Norbert, Gyula alpolgármestere.

A sportolás mellett számos színes program várta a résztvevőket. A nap folyamán egészségügyi szűrések, sétakocsikázás, koncertek valamint kirakodóvásár tette élvezetesebbé a találkozót, ahol a vendégek még egy finom, helyben sült csőrögefánkot is elfogyaszthattak.

Megosztás: