Közel 390 millió forintot nyert Mezőberény háziorvosi rendelő fejlesztésre

2023. április 29. 06:26 | behir.hu

Mezőberény önkormányzata sikerrel pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz egyik felhívására, melynek révén 387,99 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül a Tessedik téri rendelő és védőnői szolgálat kialakítására a már meglévő épület átalakításával és korszerűsítésével.

A projektgazda tájékoztatása szerint a beruházással a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátó-rendszer eredményességének és hatékonyságának, valamint prevenciós funkcióinak fokozása és Mezőberény településen elérhető rendelő szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése a cél. 

A fejlesztés során a háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat kialakítása történik a meglévő épület átalakításával és korszerűsítésével. A mintegy 405 négyzetméteren épületszerkezeti és épületgépészeti felújítást hajtanak végre, valamint fedett kerékpár és babakocsi tárolót alakítanak ki. Az autóval érkezők számára kilenc normál és egy akadálymentes parkoló épül. A projektben a következő egészségügyi ellátások érintettek: háziorvosi, védőnői és iskola-egészségügyi ellátás.

A projektet várhatóan2026 január 31-ére fejezik be.

További programok »

FEL