Közbeszerzést írtak ki az M44 Kecskemét és Szentkirály közötti szakaszára

2021. június 6. 07:45 | behir.hu

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az M44-es gyorsforgalmi út Kecskemét és Szentkirály közötti szakaszának kivitelezésére írt ki közbeszerzést.

 

A 32,3 kilométeres útszakasz 2x2 sávos lesz, a tervezési sebessége óránként 110 kilométer. A nyertesnek összesen 14 műtárgyat kell megépítenie. Az útszakasz csatlakozik majd az építés alatt lévő Szentkirály-Lakitelek szakaszhoz – áll a NIF Zrt. felhívásában. Mint írták, szakmapolitikai döntés alapján az M8-as gyorsforgalmi útként megtervezett Kecskemét-Nagykőrös szakaszt is M44-es  gyorsforgalmi útként kell forgalomba helyezni.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben közút építéséből legalább nettó 40 milliárd forint árbevétele származott. Az ajánlattételi határidő 2021. július 6. Az értékelésnél 70 súlyszámmal szerepel az ár és 30 súlyszámmal a minőség.

Forrás: NIF Zrt.

További programok »

Gazdaság

Kezdődik a tejtermelést segítő támogatások kifizetése

A takarmánypiaci helyzetre való tekintettel az Agrárminisztérium intézkedett a tejágazat számára biztosított 30 milliárd forint célzott támogatás mielőbbi kifizetése érdekében – közölte Nagy István tárcavezető. A miniszter arra emlékeztetett, hogy a tejtermelés a magyar mezőgazdaság egyik legjelentősebb ágazata, 2020-ban már meghaladta az 1,9 milliárd litert az éves termelés, a tejtermékek exportja pedig elérte a 124 milliárd forintot.
2021. október 17. 16:54
FEL