Kovács Gáspárné 100 éves – Isten éltesse Margit nénit!

2019. március 30. 13:13 | behir

A békéscsabai Kovács Gáspárné a napokban, március 22-én töltötte be a 100. életévét. Mint mondja, talán a munka szeretete segítette abban, hogy ilyen szép kort megéljen. Margit néni családja körében ünnepelt.

A kerek évfordulón sokakban felmerült a kérdés, mi lehet a titka a hosszú életnek? Aki Margit néni ismeri, tudja, hogy jellemző rá a vidámság, a határozottság, és az is, hogy mindig bizakodó, optimista. Pedig az ő életében is voltak nehézségek és megpróbáltatások. Az ötvenes években, amikor még Battonyán laktak, államosították a fűszerüzletüket, és ezzel elvették a többgyermekes család megélhetését. Nehéz időszak volt ez, de Margit nénit az optimizmusa ekkor sem hagyta el, átsegítette a gondokon.

Kovács Gáspárné mindig szerette a munkát. Három gyermekét nevelve sem maradt otthon háztartásbeliként, mint akkor sokan mások. Békéscsabára költözésük után dolgozott üzletben, később a Barneválnál, majd a konzervgyárban, végül a szakmunkásképző kollégiumában, onnan is ment nyugdíjba úgy, hogy még négy évet rádolgozott.

Nyugdíjas éveiben a Bánát utcai kis virágoskertjében szorgoskodott nap mint nap, és gyönyörködött a munkája eredményében. Mindig, mindennek tudott örülni, kiváltképp az unokáinak, és ott segített, ahol tudott.

– Én egész életemben sokat szaladgáltam, dolgoztam, és fáradtságról soha nem panaszkodtam. Talán a munka és annak szeretete éltet – fogalmazott Kovács Gáspárné Margit néni, akit sok szeretettel köszöntöttek ezen szép, kerek évfordulón a gyermekei, valamint hét unokája és hét dédunokája.

 

További programok »

FEL