Kosárlabda: Újabb győzelmet szerzett a Békéscsaba

2022. október 22. 13:15 | Vincze Attila

84-75-re győzött hazai pályán a Békéscsabai KK az Eszterházy SC ellen a férfi kosárlabda NB II Keleti csoportjában pénteken.

A mérkőzést viszonylag nagy várakozás előzte meg, hiszen az új szezonban először játszhatott otthon a Békéscsaba, másrészt a gárda rögtön a bajnokság egyik legerősebb csapatával mérhette össze tudását. 

A meccs első fele szoros küzdelmet hozott, hiszen az első és a második negyedben is csupán egy-két pont választotta el egymástól a két csapatot. A szünet után azonban kissé megváltoztak az erőviszonyok, előbb a vendégek húztak el a hazaiaktól, majd a csabaiak magukra találtak és az utolsó játékrészre már több pontos előnnyel állhatott ki az ezúttal fehér mezben játszó csabai együttes. Végül az egriek nem tudták tartani a lépést a hazai gárdával, így alakult ki a 84-75-ös végeredmény. 

A lefújás után az Eszterházy SC vezetőedzője elmondta, hogy csak az első félidőben tudták tartani a tempót a csabaiakkal, azonban a második játékrész már nem úgy sikerült, ahogy azt a szünetben eltervezték. 

– Sajnos a kinti dobásaink nem ültek, ellenben a békéscsabai csapat egész jó százalékkal dobta be ezeket, ugyanis nem értünk oda, lemaradtunk róluk, elcsúsztunk, én ebben látom a problémát – fogalmazott Klepej Roland.

A csabaiak legeredményesebb játékosa ezúttal a 19 pontos Hajdu Máté lett, aki előzetesen egy kemény mérkőzésre számított, és szerinte ez be is jött.

– Az elején nagyon rosszul kezdtünk, a végére viszont az ellenfél kissé elfáradt szerencsére, de nagyon kemény, verekedős meccs volt, azonban olykor kellenek az ilyen mérkőzések is – részletezte.

A hazai csapat mestere, Lackó Róbert értékelésében kiemelte, hogy összességében elégedett az eredménnyel, de szerinte akár még nagyobb fölénnyel is nyerhettek volna. 

– A csapat nagyon egyben volt, mindenki buzdította egymást, próbáltak egy pici pluszt adni a pályán, és ez látszott is, ahogy minden egyes pontot megünnepeltek, együtt éltek a játékosok védekezésben és támadásban, ennek nagyon örülök, ez sokat számított – hangsúlyozta.

A Békéscsabai KK jövő hét csütörtökön Debrecenben a Cívis KK U23-as csapata ellen folytatja szereplését a bajnokságban.

További programok »

Sport

Elindult az atlétikai világbajnokság önkéntes programja Budapesten

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság akkor válhat minden idők legjobb világbajnokságává, ha mindenki több mint 100 százalékot teljesít - jelentette ki a versenyt szervező cég vezérigazgatója a sportesemény önkéntes programjának általános képzési napján, szombaton Budapesten.
07:33
FEL