Kosárlabda: kikapott a Békéscsaba Százhalombattán a rájátszásban

2024. április 12. 21:12 | Vincze Attila

94-88-as vereséget szenvedett a Békéscsabai KK csapata a Százhalombatta otthonában péntek este a férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjának rájátszásában. A két győztes mérkőzésig tartó párharc állása 1:1, így a továbbjutás vasárnap dől el Békéscsabán.

Az első mérkőzést szerdán játszották egymás ellen a csapatok, akkor a viharsarkiak 10 ponttal verték meg hazai pályán a Pest vármegyei ellenfelüket, így jó előjelekkel utazhatott el a Békéscsaba Százhalombattára. 

Már a mérkőzés első negyedét jobban kezdte a hazai együttes, melyet 27-24-re nyert meg a Százhalombatta, majd a második negyedben még jobban el tudott lógni az ellenfelétől, így 47-37-es eredménnyel mehettek a szünetre a csapatok. 

A harmadik negyedre aztán összeszedte magát a Békéscsaba, hiszen a játékrész végére hat pontra meg tudta közelíteni ellenfelét (70-64). Az utolsó negyed kiegyenlített játékot hozott, hiszen mindkét gárda egyaránt 24 pontot szerzett, azonban ez azt is jelentette, hogy a Békéscsaba nem tudta igazán szorossá tenni a mérkőzést, így alakult ki a 94-88-as végeredmény. 

A párharc tehát nem dőlt el, a végső összecsapást vasárnap rendezik 17:30-tól a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban. A nyertes már biztosan bennmarad az NB I/B Zöld csoportjában és a következő körben az Atomerőmű SE-vel mérkőzhet meg.

 

Így látták a vezetőedzők

Törőcsik Marcell: Először is szeretnék gratulálni mindkét csapatnak, azt gondolom, hogy aki kilátogatott, szerencsére voltak szép számmal nézők, ők egy jó és izgalmas mérkőzést láthattak. Nagyon örülünk, hogy megvan a győzelem, kiegyenlítettük a párharcot, bízom benne, hogy vasárnap ugyanilyen akarattal, ilyen küzdéssel tudunk nekimenni és akkor eredménytől függetlenül azt gondolom, hogy elégedettek leszünk. Természetesen nem feltartott kézzel megyünk, hanem ami a csövön kifér, próbálunk továbbjutni a párharcból.

Vuk Pavlovic: Gratulálok a Százhalombattának, nagyon jó energiával játszottak, főleg az első félidőben és azt tudták az egész mérkőzésen tartani. Bennünk nem volt már annyi erő, hogy visszajöjjünk. Viszont most koncentrálnunk kell a következő mérkőzésre, a mindent eldöntő 3. meccsre, ami nálunk hazai pályán lesz. Át fogjuk beszélni, mi az amin még javítanunk kell és nekivágunk ennek a 3. meccsnek.

További programok »

FEL