Kortárs tánctábor - elismert tanárok, kimagasló tehetségek

2016. augusztus 18. 15:23 | behir.hu

Lassan végéhez ér a békéscsabai modern tánctábor első hete. A program alatt a tánc valamennyi műfajával megismerkedhetnek a fiatalok. A tanárok között olyan nemzetközileg is elismert szakemberek tűnnek fel, mint Simkó Andrea, Varga Adrienn volt olimpikonok és Hortobágyi Brigitta, a szegedi kortárs balett profi táncosa.

A sporttánc szakosztályt 1992-ben alapították, azóta minden nyáron tartanak tábort a tehetséges fiataloknak. A foglalkozásokon a Szabad Torna Sportegyesület és a lakótelei modern és sporttánc szakosztályának különböző korosztályú táncosai vesznek részt. Az egyhetes tábor alatt Simkó Andrea az alapokat igyekszik átadni a fiataloknak.

- Azt gondolom, hogy mindenféle technika, ami létezik a táncban, azt készségfejlesztés nélkül nem lehet csinálni. Így a klasszikus balett mellett a modern alapokat is megtanítom a táborban a gyerekeknek – fogalmazott Simkó Andrea aerobik Európa-bajnok, mesteredző.

Több kimagasló tehetség is feltűnik a gyakorló táncosok között. Botta Tibor, a Lakótelepi SE. Modern és Sporttánc Szakosztály vezetője elmondta, a toborozók között is több egyéni és csoportos országos bajnoki címet elnyert versenyző is van.

A következő napon az akrobatikus elemeké volt a főszerep. Varga Adrienn egykori olimpikon a különböző nehézségű tornagyakorlatokat tanította a fiataloknak. Szökdelések, ugrások, sasszék, illetve akrobatikus tornai elemeket tanítatott a táborozóknak. A második héten a felnőttek veszik át a termeket, hiszen a táncegyüttes az októberi németországi világbajnokságra készül.

További programok »

FEL