Korszerűsítik a békéssámsoni Szabadság Házát

2023. március 26. 17:19 | Varga Diána

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban 50 millió forintot nyert Békéssámson önkormányzata arra, hogy felújítsák az 1956-os események felidézésére szolgáló Szabadság Házát.

A békéssámsoni Szabadság Háza épületének energetikai korszerűsítése révén a létesítmény egy nagyobb, immár egybenyitott közösségi térből, két kisebb, szintén egymáshoz csatlakozó kiállítási térből, valamint az ezeket kiszolgáló kisebb helyiségekből (iroda, tároló, mosdók, közlekedő) áll majd – tájékoztatott a projektgazda. Az épület jelenlegi besorolása kiemelkedően rossz, a korszerűsítés után azonban a közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek felel majd meg.

A tervezett beruházás magában foglalja a födém, valamint a külső homlokzatok hőszigetelését, a külső nyílászárók cseréjét, a fűtési rendszert pedig új hőtermelő berendezés telepítésével oldják meg. Emellett a létesítményt akadálymentesítik: egy kisebb mértékű belső átalakítással egy új, különálló, akadálymentes mosdót is létesítenek. 

A projekt Békéssámson Község Önkormányzatának és a Békés Megyei Önkormányzati Hivatalának konzorciuma révén jön létre, utóbbi a projektmenedzsmenti feladatokat látja el.

A fejlesztés várhatóan jövő év végéig készül el.

További programok »

Itthon

FEL