Koronavírus: 1,2 millió Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra

2021. május 8. 14:00 | behir

Szombat hajnalban 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Kínából Magyarországra, ami az eddigi védekezési időszak legnagyobb oltóanyag-szállítmánya – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton reggel a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter közölte: a szombati szállítmánnyal 3,3 millió adagra nőtt a Kínából beérkezett vakcina mennyisége. A szerződés értelmében Magyarország még egy 1,7 millió adagból álló szállítmányt vár az ázsiai országból – tette hozzá. A külügyi tárca vezetője hangsúlyozta: a beérkezett nagymennyiségű kínai vakcina lehetővé teszi, hogy a következő mérföldkő felé tegyünk egy hatalmas lépést, ami az ötmillió beoltott jelenti. Ez – mint fogalmazott – közelebb visz minket ahhoz, hogy az élet visszatérjen a normalitás talajára.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: ma már senki nem vitatja, hogy az oltás az egyetlen jó és hatásos válasz a világjárványra. Hangsúlyozta, hogy akik be vannak oltva, azok biztonságban tudhatják magukat, majd mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát.

– Ennek oltóanyagbeli akadálya most már egészen biztosan nincs. Magyarország az első olyan ország Európában, amely elérte azt az állapotot, hogy van bőven elég oltóanyag.Be tudunk oltani mindenkit, aki arra igényt tart – emelte ki a miniszter.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL