Környezettudatos nevelés már fiatalkorban: új iskolakertet adtak át Tótkomlóson

2024. június 17. 19:24 | Fajó Attila

Új iskolakertet adtak át Tótkomlóson, a helyi Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. Az átadó ünnepségen Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkát mondott ünnepi beszédet.

A tótkomlósi Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda új iskolakertet vett használatba hivatalosan is hétfő délután. Bajczer Jánosné intézményvezető elmondta: a gyerekek és az iskola dolgozói is nagy lelkesedéssel láttak neki a kertgazdálkodással együtt járó feladatoknak. Továbbá köszönetét fejezte ki az iskola fenntartójának, az Országos Szlovák Önkormányzatnak, amely lehetővé tette az Energiaügyi Minisztérium által meghirdetett pályázatban, az Országos Iskolakert-fejlesztési Programban való részvételt. Emellett a helyi evangélikus egyházközség önkéntes felajánlásaként az iskola tulajdonába került földterületért is köszöntett mondott. 

– A környezettudatos nevelést a legkisebbekkel éri meg elkezdeni – mondta Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár. – Idén 25 iskolakert létrejöttét támogattuk, ehhez persze az is kellett, hogy a pedagógusok felismerjék milyen lehetőségek rejlenek ebben a gyakorlati oktatási, képzési módszerben – tette hozzá.

Az intézménynek 150 tanulója és 50 óvodása van, ahol a nemzetiségi hagyományok és identitástudat erősítése zajlik.

Galéria

További programok »

FEL