Kornél cica kalandjai a könyvtárban

2016. február 6. 19:00 | Balázs Anett

Kornél cica segíti a gyermekek beiratkozását a Békés Megyei Könyvtárba. Az intézmény 2014-ben indította útjára Mesejárat elnevezésű programját, melynek célja, hogy minél többen látogassanak el és fedezzék fel a gyermekkönyvtár izgalmas világát.
Természetesen nem igazi cicáról van szó. A fehér színű kabala állatka Kocziszky Fanny ötlete alapján kelt életre. A 21 éves lány közel másfél éve dolgozik az intézményben. Elsődleges feladata, hogy a gyermekkönyvtár világát színesítse.
Ugye a gyerekek  szeretik az állatokat, a macskákat meg bármilyen őrült kis figurákat, és én is úgy gondolkodtam, hogy a könyvtárat bedobom egy ilyen színes, szürreális világba. Nem azt mutatom be, amit most látunk, a realitást, hanem más formákkal, virágokkal feldíszítve és gazdagítva hívom fel a figyelmet erre a közegre – fogalmazott Fanny.

A külön erre a célra írt történet a beiratkozás folyamatát színes, ötletes, egyszerűen érthető képekkel mutatja be. A főszereplője Kornél cica, akit Fanny saját macskájáról nevezett el.
A 2014-ben indított Mesejárat elnevezésű program során a könyvtár munkatársai óvodákba látogatnak el, ahol a hordozható papírszínház színes meséivel mutatják be a legkisebbeknek a könyvtár szolgáltatásait, előnyeit.
– Az volt a célunk, hogy valamennyi békéscsabai óvodát felkeressük és megismertessük a gyerekeket a könyvtár előnyeivel, és erre készült el az új mese 2015. őszén és azóta ezzel a mesével kelünk útra – árulta el Kiss Ildikó  a Békés Megyei Könyvtár munkatársa.

Kornél cicával együtt több mint 25 ezer színes kiadvány várja a gyermekeket a Békés megyei Könyvtár I. emeletén, ahová a beiratkozás ingyenes, csupán szülői felügyelet szükséges hozzá.

FEL