Korlátozták a zöldhulladék mennyiségét

Eláruljuk, mire használhatják a levágott füvet a kertekben!

Április elejétől november végéig viszik el Békéscsabán a zöldhulladékot. Az elmúlt évekhez képest változott a rendelet: ingatlanonként hetente egy 240 literes edényben, vagy ugyanilyen méretű, áttetsző zsákban lehet kitenni a hulladékot, gallyat vagy nyesedéket pedig 0,25 köbméter mennyiségben rakhatnak ki a gyűjtőhelyre – mondta el Csiaki Tamás, a városüzemeltetési osztály vezetője.

Huszár Endre békéscsabai kiskertjében rendszeresen nyírja a füvet. A Lencsési Kertbarát Kör elnöke 40 éve kertészkedik, ő is sok zöldhulladékot gyűjt össze. Az idős férfi azonban nem rakja ki a háza elé a levágott füvet, hanem újrahasznosítja azt. Mint mondta, a füvet, a nyesedéket, a kaszálékot a gyümölcsfák, a növények tövébe kell tenni, ahelyett, hogy kidobnánk. A kaszálék ugyanis nagyszerűen tartja a föld nedvességtartalmát.

Akik azonban nem élnek ezzel a felhasználási móddal, kirakhatják  házuk elé az összegyűjtött zöldhulladékot, amelyet a szolgáltató április elejétől november végéig minden szerdán elszállít.

Megosztás:

Címke: , , ,