Önkéntes egyetemisták korrepetálják az egészségügyi dolgozók gyermekeit

2020. április 11. 13:45 | Szilágyi Viktória

Az egészségügyi dolgozók gyermekeinek tanításában segít a KórházSuli. A budapesti alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy segítsen azoknak a tartósan beteg gyermekeknek, akik hosszabb időre kimaradnak az iskolából. Most az egészségügyi dolgozók életét szeretnék megkönnyíteni az alapítvány tagjai.

Tóthné Almássy Mónika, a KórházSuli vezetője tizenöt évig dolgozott kórházpedagógusként egy gyermekonkológiai osztályon. Ott ismerkedett meg a tartósan kórházban vagy otthon gyógyuló beteg gyerekek pedagógiai ellátásának hiányosságaival. A KórházSuli program célja, hogy azoknak a tartósan beteg gyerekeknek segítsenek, akik különben évekre kimaradnának az iskolából. A programban önkéntesként középiskolások és egyetemisták is részt vehetnek. 

− Ezt a közösséget szeretnénk mindenképpen a továbbiakban is megőrízni. A tevékenységünk kezdetén arra fókuszáltunk, hogy a gyógyuló fiataloknak tudjunk a tanulásban minden segítséget megadni. Most elkezdtük kinyitni a programunkat és az őket visszaváró osztályközösségeknek is igyekszünk mindenféle szakmai és módszertani segítséget megadni abban, hogy ők hogyan tudják visszafogadni azokat a társaikat, akik évekre kimaradtak a közösségből − fogalmazott a program vezetője. 

 

A koronavírus-járvány miatt most pedig egy új programot is indítottak

Az alapítvány az egészségügyi dolgozóknak szeretne segíteni abban, hogy az ő gyermekeiket korrepetálják önkénteseik. A Szegedi Tudományegyetem egyik gyógypedagógia szakos hallgatója, a gyulai Ficzere Péter két gyermeket korrepetál online, mint bevallotta, mindez egy nagy kihívás és óriási felelősség is számára.

− Nagyon szeretném jól végezni, amit csinálok és ezért ez egy kiváló tapasztalatszerzési lehetőség is nekem személy szerint. Mindeközben érzem, hogy tudok valahogy segíteni és meghálálni az egészségügyi dolgozóknak azt a munkát, amelyet ebben a nehéz időszakban végeznek. Én úgy gondolom, hogy ebből mindenki profitál − összegezte a fiatalember. 

A KórházSuli továbbra is várja azon egészségügyi dolgozók jelentkezését, akik szeretnék, hogy gyermekük online korrepetáláson vegyen részt. Önkéntesnek pedig egyetemista hallgatók jelentkezését várják. A segítők kiválaszthatják azt a korosztályt, akit tanítani szeretnének, valamint azt is, hogy milyen tantárgyakban tennék ezt. 

 

További programok »

FEL