Kórházi osztályok - mi, hol található Orosházán?

2020. november 17. 11:12 | behir.hu

Mivel az Orosházi Kórház is kijelölt COVID ellátóhely lett, így a járvány második hullámában már ez az egészségügyi intézmény is gyógyít koronavírus fertőzött betegeket. Emiatt változott az osztályok elhelyezése és a liftek használati rendje.

A főbejárat mellett, a Krónikus Osztály helyén kialakított Légúti Betegellátó Tömb (LBT) mellett – a központi rendelkezéseknek megfelelően – a kórház főépületében is kialakítottak  COVID-ellátóhelyeket. Így jelenleg az 1., 4., 6. emeleten látnak el gyanús- és igazolt koronavírus-fertőzötteket. Ezeken a szinteken az oda beosztott dolgozókon kívül senki nem tartózkodhat!

Az átszervezések miatt változott a nem COVID fekvőbeteg osztályok elhelyezése.

  • A 2. emeleten találhatók a belgyógyászati-, a neurológiai-, a krónikus-, a mozgásszervi rehabilitációs- és az intenzív osztályok, illetve a kardiológiai őrző.
  • A 3. emeleten van a kardiológiai-, a szülészet-nőgyógyászati- és a csecsemő- és gyermekosztály, illetve a belgyógyászat másik része.
  • Az 5. emeletre kerültek a sebészeti-, a traumatológiai-, az urológiai- és a fül-orr-gégészeti osztályok.

A kórházban arra kérnek mindenit, hogy látogatási engedély nélkül ne menjenek a főépület emeleti osztályaira, ne veszélyeztessék a bent fekvő betegek, a dolgozók és a saját egészségüket! A súlyos, életveszélyes állapotú betegnél, – egyéni méltányossági alapon – írásos engedéllyel egyszerre egy hozzátartozó tartózkodhat. A hozzátartozó köteles beszerezni egészségi állapotáról egy háziorvosi nyilatkozatot, majd kérvényezni kell a látogatást a beteg kezelőorvosánál, amit a főigazgató vagy az orvosigazgató engedélyezhet.

Változott a liftek használati rendje is. A pirossal jelölt COVID BETEG LIFT feliratú felvonóban a COVID gyanús- illetve fertőzött betegeket szállítják, ezeket kizárólag csak a kijelölt személyek kezelhetik. 

A dolgozók, látogatók és a kórházban lévő betegek a zölddel jelölt, NEM COVID BETEG LIFT feliratút használhatják. Ezzel kizárólag a 2., 3. és 5. emeletre lehet közlekedni, az 1., 4. és 6. emeleten kiszállni tilos, mivel ezeken a szinteken a fentebb leírtak szerint COVID betegellátás történik.

További programok »

Orosháza

A Richter Egészségváros program ezúttal az orosházi kórháznak segít

Orosháza lesz a Richter Gedeon Nyrt. által életre hívott Egészségváros elnevezésű jótékonysági eseménysorozat legújabb, immár 88. állomása. Az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő, május 28-án tartandó rendezvény lehetőséget ad arra, hogy bárki térítésmentesen vegyen részt különféle szűréseken, tanácsadásokon.
2022. május 17. 16:59
FEL