Könnyed lett a kötelező siker

2016. február 28. 17:01 | behir.hu

A csabai röplabdások két nappal a szlovén Maribor elleni összecsapást követően már a bajnokságban léptek pályára. A tabella 10. helyezettje, a Budaörs érkezett Békéscsabára, és mindössze egy szettben tudta szorosan tartani az állást.

A Közép-európai Liga alapszakaszát hibátlanul zárta a BRSE, miután egy magas szinvonalú csatában legyőzte a négyes döntő rendezőjét, a Maribort. Nem volt sok idő a pihenésre, hiszen hazai fronton is jött az újabb feladat. Bár Sasa Nedeljkovic felforgatta a csapatát, hiszen ezen a délutánon a Szakmáry-Tálas-Molcsányi trió pihenőt kapott, így egy olyan kezdő futott ki a pályára, amely korábban még sosem.

Ez azonban nem látszódott a csapaton, szinte hibátlan játékkal növelte a hazai hölgykoszorú az előnyt, az első tachnikainál 8-4, a másodiknál pedig 16-6 volt az állás. Innen már csak egy pontot engedélyezett ellenfelének a bajnok és 25-7-tel szerzett vezetést. A második játszma is hasonló koreográfiát hozott, a vendégek nem hittek abban, hogy megnehezíthetik a címvédő dolgát. Csabai oldalon pedig testvériesen osztották egymás között a pontokat egyszer Tanja Matic, máskor pedig Kierra Holst bombázott a budaörsi térfélre. A BRSE a folytatásban is szigorú házigazda volt, 25-10 és 2-0 szerepelt az eredményjelzőn.

A harmadik játszma hozta a legszorosabb küzdelmet, a vendégek egy kicsit felszabadultabban röplabdáztak, egy-egy hazai rontás mellett először vezetett technikai szünetnél a Budaörs, méghozzá 8-6-ra. A hazaiak érezték, hogy ennél több kell a győzelemhez, 11-12 után egy 7-0-s rohanással megfordították az állást. A hazaiaknál Kanizsai Dorottya és Kovács-Fiskus Fanni is lehetőséget kapott. A vendégek ugyan három meccslabdát még hárítottak, de Bodnár Dorottya pontot tett a találkozó végére, így könnyed 3-0-ás győzelemmel a Csaba továbbra is 100 százalékos a bajnokságban.

További programok »

FEL