Komment helyett tenni akart: virágosított Orosházán, a rendelőintézet előtt

2019. július 3. 08:43 | behir

Az egyik orosházi facebook csoportba néhány nappal ezelőtt felkerült egy fotósorozatot, miszerint az Orosházi Kórház szakrendelője előtti 4 virágládában virág helyett gaz nő. El is indult a komment áradat, sokféle vélemény íródott sokféle stílusban. Egy azonban mind közül kiemelkedett pozitív hangvételével. A 19 éves Simon Petra ugyanis úgy döntött, hogy a kommentek írása helyett inkább tenne valamit.

 

– Egyszerűen meguntam, hogy a legtöbb ember csak háborog, ezért kiírtam, hogy ha valaki ad virágföldet és virágot, akkor azokat saját magam ültetem el. Örömömre gyorsan összejött a szükséges mennyiségű föld és virág – mondta Petra.

 

Látva a fiatal lány példamutató tettét, mi is felvettük vele a kapcsolatot, és amellett, hogy megköszöntük az igazán nemes gesztust, meg is beszéltük, mikor jöhetnek virágosítani. Így június 30-án, vasárnap reggel édesanyjával, testvérével, Simon Rebekával és két barátjával, Monostori Tamással és Bódai Dáviddal nekiláttak a munkának. Gyorsan és hatékonyan dolgoztak, így ebédidőre már csodás virágok élvezték a napsütést a virágládákban.

 

A történethez annyi még hozzátartozik, hogy a kórház kertészei tavaly is ültettek a ládákba virágokat, amiket azonban néhány napon belül elloptak. Remélik, hogy a fiatalok önzetlen munkáját az ott élők ezúttal jobban megbecsülik, és helyükön maradnak a növények. A kórház részéről ígéretet tettek, hogy kertészeik folyamatosan gondozni és locsolni fogják a növényeket.

Forrás: Orosházi Kórház

 

 

További programok »

Életmód

FEL