Kollégánk, Horváth Szabolcs kapta a Szeretlek Békéscsaba Egyesület díját

2023. december 6. 14:33 | Hidvégi Dávid

197. alkalommal rendezték meg az Irodalmi Estek programsorozatot a megyeszékhelyen, amelyen Szelekovszky László Kastélyok és kúriák című könyvéből olvastak fel. Az idei utolsó irodalmi esten a szervező átadta a Szeretlek Békéscsaba Egyesület díját.

A keddi esemény Gulyás Péter köszöntőjável kezdődött, aki bemutatta Szelekovszky László természetvédelmi szakmérnök munkásságát. A felolvasóest első részben a Kastélyok és Kúriák című könyvből olvastak fel.

– A kastélyok és kúriák nagyon sok mindent elárulnak a múltunkról többek között, hogy milyen gazdaság volt ezen építmények mellett. A gyümölcsöstől kezdve az állattenyésztésig sok mindennel foglalkoztak. Okos emberek éltek itt, akik nem csak szántani mentek, hanem a parlamentbe is – mondta el a szerző, Szelekovszky László.

A második részben a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan hangzottak el művek, többek között az irodalmi estek ötletgazdájától és főszervezőjétől, Frankó Attilától is.

– Februárban lesz 18 éves a Békéscsabai Irodalmi Estek, és egy nagyon ismert személyiség lesz a vendégünk, Demeter Szilárd, a Petőfi Intézet főigazgatója, akinek Tempetőfi című könyvét mutatjuk be. Márciusban már a kétszázadik alkalmunkat tartjuk, akkorra nagyon nagy ünneppel készülünk – fogalmazott a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke.

A főszervező minden évben átadja a Szeretlek Békéscsaba Egyesület díjat, amelyet idén Horváth Szabolcs, a civil szervezet oszlopos tagja, a Békéscsabai Médiacentrum munkatársa kapott meg. Frankó Attila elmondta, hogy Szabolcs ebben az évben többször is tudósított az M1 Híradójában az egyesület programjairól.

– Hatalmas megtiszteltetés ez a díj, hiszen magát a Békéscsabai Irodalmi Esteket és a Szeretlek Békéscsaba Egyesület karitatív tevékenységét is szívügyemnek tartom – hangsúlyozta a 7.Tv szerkesztő-riportere.

A következő estet 2024. január 9-én a Vásárhelyi Pál Technikum dísztermében tartják meg.

Galéria

További programok »

FEL