Klíma a szemészetre - adományból lesz hűvösebb a műtőben

2019. március 26. 09:59 | behir

Az orosházi önkormányzat jóvoltából a szemészeti műtő régi, elromlott klímaberendezését cserélték le egy új eszközre.

Két klímaberendezést is kapott 2018-ban az Orosházi Kórház az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. felajánlásának köszönhetően, amit március 25-én újabb követett: a belgyógyászat és a sebészet után a szemészet következett.

Miután a szemészeti műtőbe több mint két évtizeddel ezelőtt felszerelt klímaberendezés elromlott, nyáron 27-28 Celsius fokban kellett végezni a műtéteket.

– Ez a betegnek és a gyógyító személyzetnek is kellemetlen, megterhelő. A most beszerelt klíma újra lehetőséget biztosít majd arra, hogy a nyári melegben kellemes, 22 Celsius fokos műtőben tudjuk elvégezni a mikrosebészeti beavatkozásokat – fogalmazott dr. Gyenes Ágota, az egynapos szemészeti részleg vezető főorvosa.

Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. tavaly indította el azt a folyamatot, ami révén az Orosházi Kórházért Alapítványon keresztül támogatja a klímaberendezések beszerzését.
– A cél, hogy minél több klímát tudjanak felszerelni a kórházi osztályokon és a műtőkben, ezzel javítva a komfortérzetet. Külön öröm számomra, hogy nemcsak a városüzem és az önkormányzat, hanem a helyi vállalkozók is segítettek már abban, hogy minél több klimatizált helyiség legyen a kórházban – fogalmazott Benkő Ferenc vezérigazgató.

Dávid Zoltán polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat nem csak pénzbeli támogatást nyújt, hanem lehetőségeihez mérten különböző eszközök beszerzésével is segít.
– A városvezetés elkötelezett abban, hogy a város gyógyító intézménye minél jobban felszerelt és minél komfortosabb legyen. A klímaberendezések a meleg nyári napokon a betegeknek és a kórházi dolgozóknak is hűvöset biztosítanak majd – fejtette ki Dávid Zoltán.

A képen az új klímaberendezés előtt beszélget dr. Duray Gergő főigazgató, dr. Gyenes Ágota szemész főorvos, Dávid Zoltán polgármester és Benkő Ferenc, a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója.

További programok »

Itthon

Új kenyér ünnepe a Kistérségi Szociális Központban

A Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központban is ünnepséget rendeztek augusztus 20-a alkalmából. A vendégeket az intézmény igazgatója, valamint Békéscsaba polgármestere is köszöntötte csütörtökön, a kenyérszentelést követően pedig egy hagyományőrző népi zenés műsorral is kedveskedtek a résztvevőknek.
2019. augusztus 22. 17:42
FEL