Kis rendőröknek tartottak állománygyűlést a nagy kapitányságon – galériával

2024. február 29. 12:49 | Kovács Andrea

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság első alkalommal rendezte meg a Kis rendőrök nagy napját. Több mint száz jelmezbe öltözött óvodás és iskolás gyermek érkezett a rendőrség tornatermébe, ahol a valódi állománygyűlés szabályai szerint, századként sorakoztak fel. A kis egyenruhások kipróbálhatták a rendőrmotort, beülhettek a rendőrautóba és OBB Marcis tetoválással valamint kéznyomattal térhettek haza.

A Békés Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság közösségi felületén januárban hirdette meg annak a lehetőséget, hogy azokról a gyermekekről, akik az óvodákban, iskolákban rendőrnek öltöztek, küldjenek be fotót, amelynek alapján a legjobban sikerült jelmezek viselőit egy, a farsangi időszakot lezáró rendezvényre hívják meg a rendőr-főkapitányság békéscsabai épületébe.

– Nagyon nagy volt az érdeklődés, már a meghirdetés másnapján sok emailt kaptunk. Azt tudtuk, hogy az óvodákban, iskolákban sok kisgyermek öltözik rendőrnek, de azt nem gondoltuk, hogy ennyien. Mintegy 250-en jelentkeztek, közülük 120 kisrendőrt tudtunk a rendőrség tornatermében a kísérőikkel együtt fogadni – tájékoztatott Szombati Andrea rendőr őrnagy, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A jelmezbe öltözött kis rendőrszázadnak egy igazi állománygyűlést tartottak, érkezett a zászló, és a gyerekek vezénylőparancsnok segítségével tanulták meg hogyan kell felsorakozni, tisztelegni. Majd megérkezett az állománygyűlés előljárója, Hudák Pál ezredes, akinek bemutatták a tanultakat és mivel mindenki nagyon ügyes volt, minden kis rendőr ajándékot is kapott.  

– Olyan alaki fogásokat tanulhattak meg a gyerekek, mint például a jobbra át, a balra át, a sapka levétele, és a tiszteletadás, ami az egyenruhás szervezeteknél ugyanaz, mint az utcán való köszönés. Ezek a gyerekek fél óra alatt olyan dolgokat sajátítottak el, amiről nem hittük, hogy arra egy 3-6 éves gyermek képes. Ráadásul mindezt örömmel tették – mondta el Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese.

A Kis rendőrök nagy napja nemcsak alaki gyakorlatból állt, érdekességekkel is készültek a gyerekeknek, akik a különböző állomásokon megnézhették és ki is próbálhatták a rendőrmotort, a rendőrautót, de szerencsekerék és kéznyomatkészítő gép is várta a gyerekeket: OBB Marcival, az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság kabalafigurájával tetoválást is lehetett készíteni.

Galéria

További programok »

FEL