Kinyílt a Bicska - Dohánycsempészt buktatott le a keresőkutya

2023. június 23. 16:15 | behir.hu

A sofőr szemmel láthatóan feszülten viselkedett az ellenőrzés során. Később Bicska, a keresőkutya is színre lépett, amitől a kamionos még idegesebbé vált. 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei Gyulán ellenőriztek egy román hűtőkamiont. A rakomány nélkül Angliába közlekedő jármű vezetője az egyenruhások kutatómunkája közben egyre idegesebb lett, zavart magatartása még inkább felkeltette a pénzügyőrök gyanúját. Alaposan átvizsgálták a „járműmonstrumot” Bicska nevű keresőkutyájuk segítségével. A szolgálati eb a raktér hűtőegységénél és a hálófülkénél egyértelmű jelzést adott.

A NAV munkatársai a két rejtekhelyen összesen 1 156 doboz, különféle, adózás alól elvont cigarettát találtak. A több mint 1,5 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták, és a sofőr ellen jövedéki törvénysértés, valamint költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást. 

Forrás: NAV

További programok »

Gyula

Pénteken kezdődik a XII. Gyulai Végvári Napok programsorozata

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Gyulai Végvári Napokat hétvégén. A rendezvény célja, hogy emléket állítson annak az eseménynek, amikor a törökök elfoglalták a Gyulai Várat. Szombaton este 20 hagyományőrző csoport 250 hagyományőrzője idézi fel 1566-os ostromot egy látványos hadijátékon keresztül, majd vasárnap este a vár visszafoglalását is megtekinthetik az érdeklődők. Emellett a szervezők családi és színpadi programokkal is várják a látogatókat.
2024. július 22. 16:22
FEL