Kinyílt a Bicska - Dohánycsempészt buktatott le a keresőkutya

2023. június 23. 16:15 | behir.hu

A sofőr szemmel láthatóan feszülten viselkedett az ellenőrzés során. Később Bicska, a keresőkutya is színre lépett, amitől a kamionos még idegesebbé vált. 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei Gyulán ellenőriztek egy román hűtőkamiont. A rakomány nélkül Angliába közlekedő jármű vezetője az egyenruhások kutatómunkája közben egyre idegesebb lett, zavart magatartása még inkább felkeltette a pénzügyőrök gyanúját. Alaposan átvizsgálták a „járműmonstrumot” Bicska nevű keresőkutyájuk segítségével. A szolgálati eb a raktér hűtőegységénél és a hálófülkénél egyértelmű jelzést adott.

A NAV munkatársai a két rejtekhelyen összesen 1 156 doboz, különféle, adózás alól elvont cigarettát találtak. A több mint 1,5 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták, és a sofőr ellen jövedéki törvénysértés, valamint költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást. 

Forrás: NAV

További programok »

Gyula

Termelői mézvásárral folytatódott a gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál

Ezen a hétvégén rendezik Gyula legédesebb gasztronómiai eseményét, a tizennegyedik Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amelyen a cukrászati különlegességek bemutatása mellett méhészeti kiállítással és vásárral várják az érdeklődőket. Immáron hagyomány, hogy a fesztivál második napján hirdetik ki az "Év Kiváló Magyar Méze" verseny győztesét.
17:21
FEL