Kilencvenezerért rabolta ki a nagyanyját

2016. május 11. 06:57 | Fekete Kata

Rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség azzal a 32 éves büntetlen előéletű kondorosi nővel szemben, aki a nagyanyját akarta kirabolni Kondoroson - tudtuk meg a Békés Megyei Főügyészségtől.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2012 óta anyai nagyanyja kondorosi családi házában élt, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, alkalmi munkákból, a sértett segítségével tartotta fenn magát. Az idős nő január 12-én délelőtt vette fel a nyugdíját, így 90 ezer forint készpénz volt nála. A vádlott, aki tudta, hogy nyugdíjfizetési nap van, ezért 13 óra 30 perc körül érkezett haza és egyből, már a ház folyosóján pénzt követelt a 79 éves hallássérült és nehezen mozgó sértettől azzal fenyegetve meg őt, hogy megfojtja. A sértett megtagadta a pénz átadását, mondván ki kell fizetni az elmaradt számlákat, de a vádlott nyomdafestéket nem tűrő hangnemben tovább folytatta a kiabálást, a sértett szidalmazását, és követelését azzal nyomatékosította, hogy előbb egy seprűt hajított a sértett felé, majd combon rúgta őt, illetőleg egy ajtót is szétrúgott. Cselekményével csak akkor hagyott fel, amikor az idős sértett közölte, hogy kihívja a rendőrséget. Végül csak a gondozónőjét hívta fel, aki azonban értesítette a hatóságot.

A Szarvasi Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő nőt a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja, amelynek büntetési tétele 5-10 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A járási ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az ügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült 325 ezer forintos bűnügyi költséget is a vádlottnak kell állnia. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróság előtt folytatódik.

További programok »

FEL