Kikapott az Előre Kecskeméten

2023. július 15. 15:04 | behir.hu

A Békéscsaba 1912 Előre felkészülési meccset játszott az NB I tavalyi ezüstérmese ellen.

Kecskeméti TE – Békéscsaba 1912 Előre 1-0 (1-0)

Időpont: 2023. július 15. (szombat) 11:00 óra

Helyszín: Széktói Stadion

Cím: 6000 Kecskemét, Csabay Géza krt.

Kecskemét:vFadgyas Tamás, Májer Milán, Iyinbor Patrick, Belényesi Csaba, Szalai Gábor, Matheus Leoni, Szuhudovszki Soma, Nikitscher Tamás, Kovács Kolos, Meskhi Mykhaylo, Pálinkás Gergő. Cserék: Kersák Roland, Nagy Olivér, Szabó Alex, Grünvald Attila, Katona Levente, Györgye Márk, Vágó Levente, Szűcs Kristóf, Bodor Zoltán, Szendrei Ákos, Artner Dávid.
Vezetőedző: Szabó István

Békéscsaba: Póser Dániel, Bora Görgy, Albert István, Kóródi Nándor, Mihály Bálint, Futó Zsombor, Pintér Norbert, Váradi Ádám, Sármány Kristóf, Geiger Norbert, Vólent Roland. Cserék: Krnács Richárd, Somogyi Pál, Komáromi Csongor, Fazekas Lóránt, Bacsa Krisztián, Hodonicki Márk, Babinyecz Balázs, Ilyés Tamás, Zádori Krisztián.
Vezetőedző: Csató Sándor

Gólszerző: Meskhi Mykhaylo (60. perc).

A hazaiak kezdték határozottabban a találkozót, a 10. percben Májer fejelt a kapu fölé, két perccel ezután pedig Pálinkás lövését védte Póser kapus. A következő percekben Kovács Kolos vétette észre magát, többször is próbálkozott, de lövéseit rendre hatástalanították a csabai védők. Az első félóra után ivószünetet rendelt el a játékvezető, tekintettel arra, hogy igencsak befűtöttek Kecskeméten is. A rövid megállás után Nikitscher pillanatai következtek, hiszen előbb lövéssel próbálkozott, de a félidő vége előtt még egy gólpasszt is adott, amit Meskhi értékesített (1-0).

A második játékrészre mindkét fél sorokat cserélt, hogy a játékpercekhez juthasson mindenki. A 61. percben Nagy Olivér lőtt, majd Vágó fejelt fölé, de Györgye, Katona és Bodor is megpróbálta bevenni a csabai kaput. A 90. percben újra ivószünet miatt állt a játék. A 95. percben Vágó lőtt fölé egy formás akció végén, majd a 100. percben Váradi előtt adódott hatalmas lehetőség az egyenlítésre. A 110. percben Mihály Bálint is rápróbált a hazai kapura, lövése viszont elkerülte a bal felső sarkot. A vége előtt két perccel újabb bravúrra volt szükség, hogy ne nőjön a hazai csapat előnye.

Az eredménytől függetlenül elmondható, hogy igen hasznos felkészülési mérkőzéssel zártuk az edzőtábort és méltó ellenfelei voltunk az első osztály második helyen jegyzett csapatának.

Az első osztályú Kecskeméti TE csapata egy héttel előrébb jár a felkészülésben. Július elsején már Tiszakécskén léptek először edzőmérkőzésen pályára, ahol 0-3 arányú lila-fehér siker született. A folytatásban a szlovéniai edzőtáborban hangoltak: NK Alumnij – Kecskeméti TE 1-2, valamint NK Varazdin – Kecskeméti TE 2-1 eredményekkel. Szerdán két edzőmeccset is vívtak a Honvéd ellen (mindkétszer győzni tudtak 2-0 arányban), ami azt szolgálta, hogy mindenki megfelelő játékidőhöz jusson. Az EKL-selejtezőkben is érdekelt Bács-Kiskun vármegyeiek hazai körülmények között, ellenünk zárják a hetet kétszer hatvan perces edzőmérkőzéssel, amely zárt kapuk mögött kerül megrendezésre. A Békéscsaba a vasárnapi pihenőnap után hétfőn már otthon folytatja felkészülési programját.

 

Forrás: Előre

További programok »

FEL