Kihívás Napja - Küzdelem a legsportosabb munkahely vagy tanintézmény címért

2021. május 14. 13:37 | behir.hu

Idén a legsportosabb munkahely vagy tanintézmény címért mérhetik össze teljesítményüket a Kihívás Napja alkalmából a versengést kedvelő dolgozók, valamint óvodások, iskolások és egyetemisták.

A Magyar Szabadidősport Szövetség (Masport) közleménye emlékeztet rá, hogy a "sok mozgással, örömteli sportolással, ötletes és színes erőpróbákkal tarkított, ingyenes eseménysorozatnak" a célja az együtt végzett sporttevékenységeken keresztül építeni a közösségeket és mozgásra, egészséges életmódra ösztönözni a résztvevőket.

A Masport május 26-i rendezvényére - melynek Ugorjuk meg együtt! a szlogenje - május 20-ig várják a tanintézmények jelentkezéseket a szervezők.

A nevezők részletes programtervet készítenek arról, hogy milyen, legalább 15 perces pulzusnövelő mozgásokkal vesznek részt a megmérettetésen.

Az első három, legtöbb sportaktivitást végző intézmény nagyértékű sportszerutalványt nyer. A szlogen szellemében egy ugróköteles kihíváshoz is lehet csatlakozni.

A munkahelyek kategóriájában több mint 200 csapat nevezett. A munkavállalókból álló három-nyolc fős együtteseknek április 28. és május 26. között minél több, legalább 30 perces pulzusnövelő testmozgást kell végezniük alkalmanként és a teljesítményeket rögzíteni egy online edzésnaplóba. A Kihívás Napján derül ki, hogy melyik munkahelyi csapat volt a legaktívabb és kié lesz a Magyarország Legsportosabb Munkahelye cím és az ezzel járó serleg.

Magyarország 1991 óta részese a nemzetközi Kihívás Napja mozgalomnak, amely 1982-ben Kanadából indult.

 

Forrás: MTI

 

További programok »

Sport

A Bundesligából igazolt irányító-átlövő Békéscsabára

A női kézilabda NB I-ben szereplő TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 2024. június 30-ig szóló szerződést kötött a svéd állampolgársággal is rendelkező Fatos Kücükyildizzel, aki a német első osztályban szereplő Sport-Union Neckarsulm csapatától érkezett a lila-fehér klubhoz – jelentette be az egyesület csütörtök este.
08:18
FEL