Kihirdették a Munkácsyhoz kötődő rajzpályázat eredményét

2022. október 7. 18:14 | Szabó Judit

Pénteken a Munkácsy Emlékházban hirdették ki, kik nyerték a festőóriást és a Munkácsy Negyedet népszerűsítő rajzpályázatot.

Gévai Csilla A fecsegő kastély című regényéből a gyerekek sok-sok érdekességet megtudhattak Békéscsabáról és Munkácsy Mihályról, miközben rengeteget nevethettek Nyafka Jankákáékkal a nyári táborban. A regény nyomán rajzpályázat indult, amelyre általános iskolások küldhették be munkáikat egyénileg vagy az osztállyal közösen. A Munkácsy Negyedet is népszerűsítő kiírásra összesen 345 alkotás érkezett.

– A fecsegő kastély című könyv története Békéscsabán játszódik, ezért is nagyon érdekes, izgalmas, hogy a Munkácsy Emlékházban zajlik a díjazás. Tizennyolc gyermeknek tudtuk a munkáját kiemelten díjazni, emellett két fődíjast is választottunk – fejtette ki Gévai Csilla.

A feladat az volt, hogy a gyerekeknek ki kellett egészíteniük a könyv végén található képet. Az alkotások az ország minden ponjtáról érkeztek, az egyik különdíjas munkája például Szatymazról származik. Ugyan a kisfiú még nem olvasta a könyvet, mégis különleges alkotást küldött el. 

Fotó: behir.hu

– Mielőtt elkezdtük az alkotást, nagyon sokat gondolkoztunk azon, hogy milyen legyen, hogyan csináljuk meg a rajzot, végül többféle technikát alkalmaztunk. Munkácsy életének fontosabb pontjaival egészítettük ki a képet – mesélte az ötödik osztályos Szűcs Kende.

A díjazottak a Pagony Könyvkiadó által felajánlott köteteket: Gévai Csilla - Amíg repülünk, valamint a Holdfényszüret című kiadványt kapták meg. A fődíjasok emellett egy Munkácsy albumot nyertek. A díjazottak között egy békécsabai általános iskola osztálya is szerepelt. 

 

Fotó: behir.hu

A díjazottak pályamunkáit a Munkácsy Emlékház közösségi oldalán lehet megtekinteni!

 

Díjazottak:

Nacsa Bence Tibor, Mezőberény
Styaszni Janka, Mezőberény
Vékony Vendelína, Mezőberény
Melis Noémi, Kondoros
Roszik Letícia, Kondoros
Tilóczki Katalin, Kondoros
Palyusik Panna, Kondoros
Szabó Zsófia Klára, Békéscsaba
Szigeti Rebeka, Győr
Czabula Petra, Békéscsaba
Kovács Lolita, Békéscsaba
Varga Nikolett, Békéscsaba
Bolya Blanka, Gyula
Kara Sári, Gyula

Fődíjasok:  
Szabó Katalin, Mezőberény
Szűcs Kende, Szatymaz

Díjazott osztály: Békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola - Széll Hajna, Bogdán Luca

 

További programok »

Kultúra

A Hagymácska mesemusicalt hozza a Mikulás a békéscsabai gyerekeknek

Zöldségek harca az igazságért – Alig két héttel az Ördögölő Józsiás premierje után újabb zenés mesedarab, az orosz népmese alapján írt Hagymácska bemutatójára készül a Békéscsabai Jókai Színház. A mesemusicalt ezúttal a Mikulás hozza el a békéscsabai gyerekeknek.
2022. december 2. 17:34
FEL