Kiesett az Előre

A Honvéd elleni vereség után nincs visszaút.

Az NB I utolsó előtti fordulójában a Budapest Honvéd otthonába látogatott a csabai együttes. A lila-fehérek ugyan megszerezték a vezetést, de a fővárosiak gyorsan fordítottak és meg is őrizték az előnyt a találkozó végéig.

A hétközi Vasas elleni döntetlen után nagyon kellett volna a csabai bravúr, hiszen a két rivális a Vasas és a Puskás Akadémia egymás ellen játszott. A csabaiak a 25. percben egy lépést tettek a bennmaradás felé: Fabio beadása után a kavarodásban Laczkó Zsolt találta meg a labdát leghamarabb és be is pofozta a labdát (0-1). Feléledt a Honvéd és öt perccel később egyenlített, Ikenne-King beadását követően Baráth Botond érkezett a hosszú oldalon és ívelt fejessel szerzett gólt (1-1). A 36. percben már a Honvéd vezetett: Hidi lövését még védte Poleksic, de Dusan Vasiljevic értékesítette a kipattanót (2-1).

A második félidőben Calvente egyenlíthetett volna, de a hazaiaknak is akadt lehetősége, hogy eldöntsék a találkozót. A csabaiak mentek becsülettel, de nem tudtak újítani, sőt, Laczkó Zsoltot a végén még ki is állították. Maradt a 2-1-es Honvéd-győzelem, a Vasas eközben 1-0-ra verte a Puskás Akadémiát. Ezzel egy fordulóval a vége előtt eldőlt, a Békéscsaba 10 év után csak átszálló jegyet váltott az NB I-ben, jövőre újra a másodosztályban küzdhetnek a lila-fehérek.

 

Megosztás:

Címke: , ,