Kiégett egy babakocsi Békésen - tizenegy ember került kórházba

2016. február 8. 15:18 | Balázs Anett

Lángra kapott egy babakocsi egy többszintes társasház második emeleti folyosóján hétfőn hajnalban Békésen.

A tömbben 48 lakás található. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a folyosón hagyott babakocsi mitől gyulladt ki, de hatalmas füst keletkezett az épületben.
A kislányomat felöltöztettem, mivel hogy ketten voltunk itthon. Megfogtam a kismacskát és szaladtunk lefele, hogy minél hamarabb kijussunk a tömbből – emlékszik vissza a történtekre Jónásné Balogh Anikó, az egyik lakó.

A békéscsabai hivatásos és a békési önkormányzati tűzoltók percek alatt eloltották az égő babakocsit, valamint kiürítették az érintett emeletet. A lakók közül többen vandálokra gyanakodnak, ugyanis korábban is előfordult már, hogy a lépcsőházba idegenek mentek be és az ott tárolt kerékpárok gumijait kiszúrták.
– Igazából a másodikon egy babakocsit állítólag felgyújtottak. Emellett a mi biciklijeinket is kilyukasztották. Tehát valószínű, hogy valaki ide bejött és vandálkodott – árulta el Varró Júlia, aki a földszinti lakások egyikéből menekült ki hajnalban az utcára.

Tizenegy embert, köztük gyerekeket, füstmérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők, de a délelőtti órákban már mindenki visszatérhetett otthonába. A tűzeset körülményeit a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósága vizsgálja.

FEL