Kiderült, melyik megyében mennyi az átlagos nyugdíj

2019. július 15. 15:49 | behir

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss kiadványában eddig még nem ismert adatokat publikált – írja az mfor.hu. A statisztikai hivatal arról számolt be ugyanis, hogy melyik megyében mennyi az átlagos öregségi nyugdíj.

Az adatok szerint a legnagyobb átlagos juttatást a fővárosi nyugdíjasok kapták tavaly, 154 ezer forintot, míg a legkevesebbet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők, 115,6 ezer forintot – derül ki a KSH Magyarország, 2018 című összefoglaló kiadványából.

Alig kapnak nagyobb nyugdíjat a szabolcsiaknál a Bács-Kiskun megyében élők, 115,9 ezer forintot. 


A harmadik legkisebb nyugdíj pedig Békés megyében van: 116,2 ezer forint.


A rangsor elején Budapest mögött jócskán lemaradva áll Fejér megye 134,2 ezer forinttal, mögötte a dobogó harmadik fokán pedig Pest megye 134 ezerrel.

A portál megjegyzi, a nettó bérek és a nyugdíjak között a legnagyobb különbség a fővárosban volt tavaly, a budapesti nyugdíjasok átlagosan a nettó bér 58 százalékából kell, hogy megéljenek – ez az arány egy évvel korább még 62 százalék volt.

A legkisebb különbség Észak-Magyarországon volt, ahol a nyugdíjak az átlagos nettó bér 72,5 százalékát tették ki, igaz, az ellátások összege alapján a nyugdíjasok itt is kezdenek leszakadni a dolgozókhoz képest. 2017-ben még az átlagos nettó bér 78,4 százalékából kellett kijönniük a régióban élő időseknek.

 

Forrás: mfor.hu/vg.hu

További programok »

Gazdaság

Dr. Kulcsár László: Méz-nagyhatalom vagyunk

„Okos legyél, gyógyszer helyett mézet egyél” – megnyitották a tizenkettedik Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amely péntek délutántól egészen vasárnap délig várja az érdeklődőket Gyulán. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei elnöke hangsúlyozta, hogy minőségi a magyar méz, szemben az ázsiai termékekkel.
19:18
FEL